Kićo Slabinac iz bolnice: Imam još gomilu kredita za vratiti, nije red da sada odem

KRUNOSLAV KIĆO SLABINAC ponovo se našao u bolnici jer mu se pogoršalo zdravstveno stanje. Prije mjesec dana preživio je moždani udar, nakon čega je bio pušten na kućnu njegu, ali vratio se na KBC Rebro jer mu ponovo nije bilo dobro. Sada liječnici obavljaju sve moguće pretrage da utvrde što je uzrok njegovim vrtoglavicama i visokom tlaku. "Traže uzrok mom stanju, ako nađu dobro, ako ne, nadam se da će barem pogoditi terapiju. Pa da, kao i svi ostali, živim na terapiji dokle živim", rekao je iz bolničkog kreveta Kićo za Index.

"Za tjedan dana već planiram nastup, a za zdravlje mi je najvažnije smanjiti težinu, imam 30 kilograma viška"

Legendarni pjevač unatoč tome što je prikovan za bolnički krevet ima ambiciozne planove. "Što se mene tiče, pri kraju sam s rekreacijom ruke koja mi je bila oduzeta. Ako Bog da, već 10. ožujka planiram nastupati u Mariboru, ako me puste. Iako ovdje smatraju da sam optimist. Meni je želja da čim prije izađem, a kako stvari sada stoje, mogla bi mi se terapija ustaliti za koji dan, nadam se da će biti bolje", kaže Kićo.

Nakon moždanog udara, morao je promijeniti stil života, a prvi zadatak koji su mu liječnici dali bilo je smanjenje kilaže. "Prvo i osnovno, tjeraju me da skidam kile, što sam trebao već odavno napraviti. I sada sam i uspio. Za ovih par dana kada sam se vratio u bolnicu uspio sam skinuti četiri kilograma. Na reduciranoj sam dijeti, a bez obzira ostanem li ovdje ili ne, i kod kuće ću nastaviti, moram puno kila skinuti. Imam negdje 30 kilograma više od dozvoljene kilaže", otkrio nam je Kićo.

Poruke potpore stižu mu iz cijelog svijeta

Unatoč tome što mu je zdravstveno stanje ozbiljno, Slavonac i dalje pronalazi snage za šalu, pa kaže kao mu još definitivno nije vrijeme da se zauvijek oprosti s ovim svijetom jer mu je ostalo previše neispunjenih obaveza, čega je postao posebno svjestan nakon moždanog udara.

"Čovjek u tom trenutku razmišlja o svom stanju, ono što je najbitnije, čekaš hoće li se nešto popraviti. A sve ti dođe na pamet, uglavnom ono crno. No, moraš početi razmišljati pozitivno i boriti se da te crne slike otjeraš. A svi ti dođu na pamet, oni koje si poznavao i oni kojih više nema, to je nevjerojatna situacija, otužna. Na momente sve izgleda bezizlazno. Ali kada sam se sjetio koliko imam kredita i ostalih obaveza, naglo sam počeo razmišljati kako nema smisla da odem", smije se Kićo. "Ljudi mi odasvuda, iz cijelog svijeta i iz cijele Hrvatske šalju poruke podrške, pisma", kaže Kićo, kojemu će velika potpora obožavatelja sigurno pomoći da se što brže oporavi.   

Pročitajte više