Kontrolor Zagrebparkinga oduševio ženu s bolesnim sinom: "Drugi bi samo otišli"

Ilustracija: 123RF (Na fotografiji nisu osobe iz članka)

KONTROLOR Zagrebparkinga Mate Barbir pomogao je Ani (39) koja je sa sinom krenula u bolnicu u Klaićevoj.

"Trebate li pomoć?" pitao je prošlog utorka tu Zelinčanku koja je s petogodišnjim sinom žurila u Klaićevu bolnicu, piše Dnevnik.hr.

Nakon što je dugo tražila parking, Ana ga je našla nekoliko stotina metara dalje, na Trgu Republike Hrvatske. Dječak sa simptomima gripe jedva je stajao na nogama, a ona je nosila nekoliko torbi. Barbir se u tom trenu zatekao na pravom mjestu.

"Na njegovo pitanje, rekla sam da vodim dijete u bolnicu. On meni kaže da je bolnica daleko. I on uzme klinca i nosi ga skroz do Hitne na rukama. Eto, ima još dobrih ljudi", ispričala je Ana za Dnevnik.hr.

Hodali su pet minuta, ona s torbama, a on s njenim sinom.

"Drugi bi se samo okrenuli i otišli, gledali bi svoja posla. Da nije bilo njega, prvo bih dijete odvela u bolnicu, a onda bih se vratila po stvari. Ne znam, vjerojatno bi ga tamo netko trebao pričuvati", rekla je.

Sin je ostao u bolnici, a kad je otišla do automobila, na njemu je našla poruku.

"Na papiriću je pisalo da se nada da je dijete dobro. Bio je to taj redar. Ostavio mi je čak i svoj broj. Nazvala sam ga i zahvalila mu na pomoći. Rekla sam mu da sam ugodno iznenađena. Odgovorio mi je da je to sitnica", rekla je.

Mate je pojasnio da je poruku ostavio zbog dva razloga.

"Zanimalo me kako je dijete, htio sam znati da je dobro, a znate, nije baš ni svejedno, u doba ove panike od koronavirusa. I ja imam sina, dijete od 10 mjeseci, nisam ga htio nečim zaraziti. Nisam mu prilazio neko vrijeme", rekao je.

Iz Zagrebparkinga su pohvalili Matin nesebični čin i istaknuli kako i drugi njihovi djelatnici pomažu sugrađanima u raznim nevoljama.

Pročitajte više