Kupaonice Versace - najveći luksuz na svijetu samo za odabrane sretnike

KAKO već postoje hladnjaci optočeni Swarovski kristalima, felge s ugraviranim inicijalima od dijamanata, ili pak dijamantni stalak za sušenje pršuta, dizajnerima je svakim danom sve teže osmisliti nešto što je još luksuznije i blještavije. Međutim, dizajneri kuće Versace po uzoru na prvobitne ideje pokojnog Giannija Versacea nastavljaju s proizvodnjom luksuznih, zlatom i dragim kamenjem optočenih kupaonica. Detalji u tim prelijepim prostorijama vrijede cijelo bogatstvo, a mnogi se estete slažu kako rijetki luksuz, zapravo, leži - u kadi.

Kupaonice u kojima jedna pločica postiže cijenu i do nekoliko tisuća eura si mogu priuštiti samo bogataši koji znaju kako statusni simbol u današnje vrijeme nije veliki automobil, kožni remen s velikom kopčom ili bijele Pacciotti tenisice, već kupaonica koja je dizajnirana pod prepoznatljivim logom Versacea - Meduze.

Versacea voljeli i arhitekti

Gianni Versace, kojeg su mnogi proglasili "vunderkindom za estetiku", pored odjeće je počeo dizajnirati namještaj, okvire za slike i ogledala, pipe, kade, keramičke pločice, pribor za jelo, lampe, zavjese, ručnike i slično.

Njegove su ideje prihvaćene i kao arhitektonska rješenja za urede, domove, pa čak i privatne zrakoplove koje je najčešće uređivao u crno-bijeloj boji. Primjerice, zlatna slavina s potpisom Versace na eBayu se može kupiti za 825 eura, svileni jastuk sa crvenim logom Meduze za 169 eura, ručnik za 129 eura ili dio okvira za ogledalo za 325 eura.

Ekstra luksuzna "Casa Casuarina" u Miamiju na Floridi

Palace Rosa, Celebrity Oro, Royal Azzurro ili Luxor verde neka su imena kupaonica koje su već pripremljene za isporuku, dok se kupac, naravno, može dogovoriti s Versaceovim dizajnerima koji će mu dati najbolji savjet kako urediti kupaonicu prema ostatku kuće. Upravo u tom stilu, Gianni Versace je dao izgraditi kuću Casa Casuarina u Miamiju na Floridi. Nakon njegove smrti kuća je postala hotel, a onaj tko želi odsjesti u luksuznoj kući prvo mora postati član i za članstvo platiti 40 tisuća dolara, a tek onda kasnije platiti od 1500 do pet tisuća dolara za jednu noć.

Kuća Versace uvela novitet - minimalizam

Brand Versace je prije mjesec dana u Milanu lansirao novu kolekciju namještaja koji uključuje starinske sofe i krevete koji su svojevrsne replike iz različitih stilskih razdoblja. Kolekcija uključuje prepoznatljiv crno-bijeli Versaceov potpis, kao i veliku novost - minimalizam. Prošle je godine kuća Versace zaradila sedamdeset milijuna eura samo na ovakvom luksuznom namještaju, a nove trgovine se uskoro planiraju otvoriti u Dubaiju, Parizu i New Yorku.

L.V.

Pročitajte više