M. Jackson će sada biti pažljiviji i više neće dijeliti spavaću sobu s djecom

POP ZVIJEZDA Michael Jackson se oporavlja na svom ranču Neverland nakon što ga je sud oslobodio optužbi za seksualno zlostavljanje dječaka, a njegov odvjetnik kaže da više nikad neće dijeliti krevet s dječacima.

Jackson, 46, je u ponedjeljak na sudu u Santa Mariji u Kaliforniji oslobođen optužbi da je seksualno zlostavljao 13 godišnjeg dječaka nakon tri i pol mjeseca iscrpljujućeg suđenja.

Njegov odvjetnik Thomas Meserau rekao je kako pjevač sada treba vremena da se oporavi od teških kušnji kroz koje je prošao i da će biti povučeniji kako bi se zaštitio od ponovnih napada.

"On mora biti mnogo oštriji u pogledu toga kome dopušta da uđe u njegov život." - rekao je Meserau televiziji CNN.

Unatoč oslobađajućoj presudi, neki od porotnika koji su ga oslobodili kažu kako su zabrinuti njegovim ponašanjem.

Jedan od njih, Raymond Hultman rekao je CNN-u kako smatra da je Jackson ranije napastovao dječake, ali da dokazi na ovom suđenju nisu bili dovoljni da bi ga se osudilo.

Ističući da Jackson nije napastovao nikoga, Meserau je kazao da je pop zvijezda riješen ne dopustiti da se ponovno izloži optužbama za pedofiliju potaknutih njegovim vlastitim priznanjem da je volio dijeliti krevet s djecom.

"On to više neće činiti zbog lažnih optužbi podignutih ovdje." - rekao je Meserau za televiziju NBC.

Jackson nakon presude u ponedjeljak nije ništa rekao i napustio je sudnicu pozdravivši mahanjem stotine okupljenih obožavatelja.

Mediji su u utorak opsjedali Jacksonov ranč Neverland u Kaliforniji nadajući se da će od njega čuti koju riječ nakon pobjede u procesu.

"Michael je dobro. On je unutra." - rekao je njegov otac Joe Jackson.

Jackson je oslobođen optužbi da je 2003. seksualno napastovao 13 godišnjeg dječaka, a da je bio osuđen mogao je dobiti blizu 20 godina zatvora. Na suđenju je tužiteljstvo navelo svjedočenje da je on i ranije napastovao dječake ili se nedolično ponašao prema njima, ali ti navodni incidenti nikad nisu doveli do optužnice.

Unatoč oslobađajućoj presudi većina Amerikanaca nije uvjerena u njegovu nedužnost.

Anketa televizije CNN, lista USA Today i Gallupa provedena nakon presude pokazala je da se 48 posto njih ne slaže s presudom, a 34 posto slaže. Čak 67 posto ispitanika izrazilo je nezadovoljstvo presudom.

Pročitajte više