Misteriji s holivudskih brda: Najpoznatija neriješena umorstva

UBITI je lako, kažu mnogi krimi romani, a kad iza sebe imaš slavu, novac i utjecajne političare, zataškati umorstvo je još lakše. U svijetu poznatih glumaca dogodila su se mnoga misteriozna umorstva i samoubojstva, a neka od njih još i dan danas nisu riješena, što, kako stručnjaci kažu, možemo zahvaliti policijskom zataškavanju i raznim urotama. Donosimo vam neke od najzanimljivijih holivudskih umorstava koja nikad nisu riješena do kraja.

1. Marilyn Monroe

Najseksepilnija glumačka diva svih vremena nije mogla bez svoje ovisnosti o alkoholu, ali i muškarcima, koja ju je u konačnici dovela do tragičnog kraja. Naizgled "glupasta" ljepotica, za koju se mnogi psiholozi slažu da je zapravo bila inteligentna, no beskrajno nesretna, ostvarila je veze s nekim od najutjecajnijih muškaraca svog doba, Arthurom Millerom i Joeom DiMaggiojem, no kobnu je pogrešku napravila kad se zaljubila u dečke iz klana Kennedy. Navodno je spavala s oba brata, a potpuno je izgubila glavu za JFK-om, koji je se pokušavao na sve načine riješiti.

Marilyn je pronađena mrtva u svom domu u Brentwoodu, u trideset i šestoj godini života. Spremačica ju je pronašla kako leži gola okružena praznim bočicama pilula za spavanje.

Detektivi su "zatvorili" njezin slučaj proglasivši ga samoubojstvom, no mnogi smatraju da postoje mnogi dokazi da je ubijena i to od klana Kennedy.



2. Natalie Wood


Prekrasna glumica proslavila se ulogama u filmovima "Priča sa Zapadne strane" i "Buntovnik bez razloga", no sjaj i glamur njezinog života na kraju je zamijenio ružan način smrti. Jednog jutra 1981. godine, tijelo Natalie Wood je pronađeno kako pluta kanalu, nakon što je noć provela na jahti sa svojim suprugom Robertom Wagnerom i kolegom glumcem, Christopherom Walkenom.


Na temelju priče njezina supruga, Natalie je noć prije smrti odlučila uzeti malu brodicu kako bi razbistrila misli te se jednostavno poskliznula i - utopila. Ta priča nije uvjerila fanove koji i dan danas misle da je brutalno ubijena, jer su dan prije njezine smrti Natalije i njezin suprug viđeni u žestokoj svađi, a svima je bio poznat njezin strah od vode te je slabo vjerojatno da se sama odlučila provozati na malom čamcu.



3. George Reeves


George se proslavio o prvoj seriji o Supermanu "Adventures of Superman" u kojoj je briljirao zahvaljujući svojoj čvrstoj čeljusti i muževnoj građi. Ipak, nakon završetka serije, nije moga pronaći posao, a samim time i održavati svoj ekstravagantni stil života te je tu sve krenulo nizbrdo. Pronađen je mrtav u radnoj sobi u svom losanđeleškom domu, a izvještaj kaže da se ustrijelio u glavu dok su njegova zaručnica i prijatelji tulumarili na donjem katu.

Ipak, mnogi tvrde da Reese nije bio sklon depresiji niti osoba koja bi digla ruku na sebe te da mu je presudila veza sa ženom menadžera MGM-a, Eddieja Mannixa.



4. Bruce Lee


Legendarni Bruce Lee, najveća zvijezda borilačkih filmova preminuo je nenadano i u sumnjivim okolnostima, 1973. godine. Priča ide ovako: Bruce je otišao na razgovor s producentom Raymondom Chowom kako bi raspravili njegov novi projekt, film "Game of Death". Navodno se Bruce požalio na glavobolju, na što mu je Raymond ponudio Equagesic - kombinaciju aspirina i lijeka za opuštanje mišića koju je glumac prihvatio. Zaspao je i nikad se više nije probudio.

Na autopsiji je pronađen samo taj lijek te je policija njegovu smrt pripisala lošoj reakciji na drogu, no mnogi smatraju da su ga zapravo ubili suparnici ili da je umro od "Smrtnog udarca" kojeg je primio nekoliko tjedana prije u borbi.

Njegov sin Brandon Lee, također je misteriozno preminuo, u "slučajnoj pucnjavi" na setu filma "The Crow".


5. Elizabeth Short, poznatija kao Black Dhalia

Mlada konobarica, koja je cijeli život sanjala o glumačkoj karijeri te obilazila mnoge audicije, umrla je na bizaran i mračan način u 22. godini života te tako inspirirala mnoge pisce i redatelje tek nakon svoje smrti.

Mlada glumica 9.1. 1947. netragom je nestala, a njezino tijelo nađeno je tek nakon desetak dana. Pronalazak Elizabethinog tijela šokirao je policajce jer je bila prerezana na pola, a lice joj je bilo unakaženo. Stroga policijska istraga uključivala je ispitivanje svih muškaraca s kojima je glumica ikad bila u vezi, ali i doktora i studenata medicine iz okolice koji su imali dovoljno znanja da počine takvu strahotu. Slučaj nikad nije riješen, a jedna od teorija je da ju je ubio doktor Walter Bayley, čija je kći bila prijateljica mlade glumice i koji je umirao od bolesti na mozgu te zbog toga bio neuračunljiv i nasilan.

Pročitajte više