Jeremiju na počinak ispratilo stotinjak građana, na križ stavili Hajdukov šal

Foto: Facebook

SPLITSKI beskućnik Dragan Jeremić umro je na Badnjak prošle godine oko ponoći u sobi za zadržavanje u II. Policijskoj postaji u Splitu. Slobodna Dalmacija javlja da je danas oko podne na Lovrincu održan njegov posljednji ispraćaj. 

Dragan je za života odbijao bilo čiju pomoć, a tako je bilo i sada, pa je prošlo gotovo mjesec dana od smrti do sahrane. Dobri ljudi su se na Facebooku organizirali i prikupljali novac za sahranu u splitskim kafićima.

Na ispraćaju se okupilo stotinjak građana, a na križ su stavljeni šalovi Hajduka i KK Splita.

Podsjetimo, vijest o smrti Jeremije, kako su ga zvali, pogodila je brojne Splićane, koji su se od njega opraštali na društvenim mrežama.

Jeremija je bio najpoznatiji beskućnik u Splitu

Posljednjih sedam godina bio je na ulici, a prije smrti obično je spavao ispred Studenca i Bipe u zgradi Stare Slobodne.

Policija ga je često privodila zbog remećenja reda i mira u pijanom stanju, a bezuspješno su mu pokušavali pomoći i volonteri splitske Udruge Most te Centar za socijalnu skrb. 

Iz Udruge su rekli da su zbog njega imali stotine poziva, ali da se radi o čovjeku koji odbija svaku pomoć. Ne samo njihovu nego svačiju. Bio je u teškom zdravstvenom stanju, teški ovisnik o alkoholu, ali nije htio ući u kola Hitne pomoći, a na liječenje nije ni pomišljao. Odbijao je i pomoć Centra za socijalnu skrb.

Pročitajte više