Najnoviji film tima Burtona najgledaniji u SAD-u proteklog vikenda

NAJNOVIJI film američkog redatelja Tima Burtona, "Big Fish", svrgnuo je s vodeće pozicije na američkim kinoblagajnama posljednji nastavak trilogije "Gospodar prstenova" proteklog vikenda, prema podacima specijalizirane tvrtke Exhibitor Relations objavljenima u ponedjeljak.

Priča o ocu i sinu, koje tumače Albert Finney i Ewan McGregor, zaradila je 14,5 milijuna dolara prvog vikenda prikazivanja.

"Gospodar prstenova: Povratak kralja" našao se tako na drugom mjestu, nakon trotjedne premoći na kinoblagajnama, s 14,1 milijun dolara prihoda. Od početka prikazivanja prije mjesec dana, film je zaradio ukupno 312,2 milijuna dolara u Sjevernoj Americi.

"Cheaper by the Dozen", komedija koja prikazuje kako se Steve Martin nosi s dvanaestero djece, zaradila je 12 milijuna dolara te se našla ispred romantične komedije "Somethings Gotta Give" s Diane Keaton i Jackom Nicholsonom (8,2 milijuna).

"Cold Mountain", epopeja o epizodi iz američkog građanskog rata s Judeom Lawom, Nicole Kidman i Renee Zellweger, zauzela je peto mjesto sa 7,9 milijuna dolara prihoda.

Pročitajte više