Najpoznatije svinje na svijetu pronađene mrtve - turisti s njima radili gnjusne stvari?

Foto: Instagram

SEDAM plivajućih svinja s Bahama pronađeno je mrtvo pod misterioznim okolnostima, prenosi Daily Mail.

Istražitelji još pokušavaju dokučiti razlog smrti svinja s poznate Svinjske plaže na otoku Big Major Cay. Ovim tragičnim događajem izbrisano je više od trećine svinjske kolonije na otoku. 

"Moglo bi se raditi o strašnoj nezgodi u kojoj su svinje pojele nešto otrovno," izjavio je Kim Arhana, predsjednik Bahamskog humanog društva.
 
 
"Moguće je da je trovanje namjerno, ali ne razumijem tko bi mogao nauditi tim divnim životinjama."
 
Postoje brojne lokalne legende o tome kako su svinje na otok dospjele kao dio brodskog tereta prije mnogo godina, ali i teorija da su puštene u recentnijoj prošlosti. Lokalac Wayde Nixon tvrdi da je pustio četiri ženke i vepra devedesetih kako bi, za slučaj katastrofe" održao mogući izvor hrane. Za smrt svinja, Nixon krivi turiste koji svinjama navodno daju alkoholna pića i jašu na njima. 
 
Bahamska kolonija svinja postala je svjetski poznata zahvaljujući slavni osobama koji često provode odmore na ovom otoku i dijele slike s ovim druželjubivim svinjama putem društvenih mreža. Neki od njih su glumica Bella Thorne, komičarka Amy Schumer, kao i Donald Trump Jr. 
 
 
Trenutno se u provođenju istrage prikupljaju uzorci vode kako bi se tim putem pokušao utvrditi uzrok smrti svinja. Petpostavlja se da je preostalo oko petnaest svinja. Bahamski ministar agrikulture i morskih resursa Alfred Grey predlaže restrikcije. 
 
"Ukoliko se postave ograde, ljudi će i dalje imati mogućnost vidjeti svinje i fotografirati se s njima, ali neće ih više moći hraniti," zaključio je. 
 
Preminulim svinjama organizirana je počasna sahrana u moru. 

Pročitajte više