Nije šala: Domišljati gradonačelnik u Podravinu dovodi tri deve, moći ćete ih i jahati

Ilustracija: 123Rf

IAKO zvuči kao šala a ne realnost, u Đurđevac ipak samo što nisu stigle tri jednogrbe deve. Već su naručene, dogovoren je i transport, a za sve skupa grad je izdvojio oko 90 tisuća kuna. Kažu, pametna je to investicija u turističku ponudu regije.

"Imamo idealnu turističku destinaciju, Đurđevačke pijeske, no nemamo proizvod. Jahanje na devama zasigurno će biti prava atrakcija za turiste. Moramo maksimalno iskoristiti naše turističke potencijale", rekao je za portal ePodravina đurđevački gradonačelnik Željko Lacković, koji dodaje i da će ove arapske životinje dobiti domaća imena.

U pitanju su dvije ženke i jedan mužjak o kojima će po dolasku skrbiti konjički klub Đurđevački graničari, a deve su naručene od danskog uzgajivača. Transport će pak obaviti inozemna špedicija koja ima iskustva s prijevozom papkara, jer je vrlo bitno da životinje ne dožive stres koji bi za njih mogao biti poguban. Kako ističe Lacković, jednogrbe deve nemaju problema s prilagodbom na našu klimu, a njihova cijena iznosi oko 3000 eura po životinji, uz još otprilike toliku cijenu prijevoza.

Đurđevački gradonačelnik ističe da je u tijeku ishođenje dozvola prije samog dolaska deva, no one bi na Đurđevačke pijeske trebale stići već kroz mjesec dana.

Pročitajte više