Nizozemac zbog istrage neće nastupiti na drugoj probi. Evo kako će ga ocijeniti žiri

Foto: EPA

Nizozemski predstavnik na Eurosongu Joost Klein neće nastupiti tijekom druge generalne probe tijekom koje glasa žiri 37 zemalja sudionica, objavio je EBU.

"Istraga o incidentu s nizozemskim predstavnikom na ovogodišnjoj Euroviziji još traje. Također se vode razgovori između EBU-a i nizozemske televizijske kuće AVROTROS koja sudjeluje u prijenosu Eurovizije. EBU je odlučio da Joost Klein neće nastupiti tijekom druge generalne probe tijekom koje glasa žiri 37 zemalja sudionica. Umjesto toga koristit će se njegov nastup iz drugog polufinala", napisali su u priopćenju.

Udario člana izraelske delegacije?

Podsjećamo, Joost se danas nije pojavio na prvoj probi za finale, na X-u su se pojavili brojni komentari o mogućim razlozima njegovog izostanka.

Pojavile su se informacije da je došlo do fizičkog obračuna Nizozemca i jednog od članova izraelske delegacije. Korisnici društvene mreže pišu da je Klein udario člana delegacije jer su se navodno rugali smrti njegovih roditelja.

Podsjećamo, Klein je pažnju privukao i tijekom press-konferencije nakon druge polufinalne večeri. Naime, pokrio je glavu zastavom kad je izraelska predstavnica počela odgovarati na pitanja novinara.

Osim toga, društvenim mrežama proširila se snimka trenutka u kojem je novinar postavio pitanje Izraelki smatra li da je sa sobom donijela rizik i opasnost za druge natjecatelje. Voditelj joj je tada poručio da ne mora odgovoriti na pitanje, na što je Nizozemac poviknuo: "Zašto ne?" 

Pročitajte više