Obama je daljnji rođak Georga W. Busha, a Hillary Angeline Jolie

IZGLEDA da je Barack Obama rođak u desetom koljenu čovjeka čiji posao želi - Georga W. Busha, a Hillary Angeline Jolie i Celine Dion.

Obamu i Busha povezuje Samuel Hinkley iz Cape Coda koji je umro davne 1662. godine. Obama je također daljnji rođak glumca Brada Pitta dok je Hillary Clinton rodbinski povezana s njegovom suprugom, Angelinom Jolie. Rodbinu Hillary Clinton je prošle godine istražio geneaolog iz Washingtona William Addams Reitwiesner, a Washington Post objavio da su daljnje rođakinje Hillary Clinton glumica Angelinu Jolie te popularna pjevačicu Madonnu.

Istraživanju se zatim pridružio ugledni američki geneološki institut kojem je za rezultate trebalo tri godine. Kako prenose svjetski mediji, Clinton i Obama imaju još poznate rodbine.

"Čini se da političari imaju dosta sličnosti sa svojim rođacima", kazao je Christopher Child iz instituta. Naime, Obama je sin bjelkinje iz Kanzasa i crnca iz Kenije i već otprije je bilo poznato da je u krvnom srodstvu s potpredsjednikom SAD-a Dickom Cheneyom.

No sada je poznato da je povezan i sa predsjednikom Bushom, bivšim predsjednicima Geraldom Fordom, Lyndonom Johnsonom, Trumanom i Churchillom.

No porijeklo Hillary Clinton je mnogo egzotičnije. Njene daljnje rođakinje su Madonna, Celine Dion i Alanis Morissete. Također i sadašnja žena princa Charlesa, Camilla Parker-Bowles.

S Angelinom Jolie je povezana u devetom koljenu, veže ih Jean Cusson koja je umrla 1718. godine. Ako par Brangelina odluči okupiti obitelj, bio bi to svojevrstan skup demokrata.

J.M.
Foto: AFP

Pročitajte više