Objava nominiranih za Porin 24. veljače

REZULTATI prvog kruga glasovanja, na osnovi kojih će se dobiti nominirani za 11. "Porin 2004." bit će objavljeni 24. veljače u Kristalnoj dvorani zagrebačkoga hotela Opera, priopćio je danas glavni tajnik "Porina" Hrvoje Markulj.

Istoga dana šalju se materijali za glasovanje u drugom krugu kojim se odlučuje o dobitnicima "Porina 2004.", a njihovo proglašenje bit će 20. ožujka na završnoj svečanosti u Rijeci.

Ove je godine učinjeno i nekoliko novina u proceduri glasovanja. Prije nekoliko godina uvedena je podjela glasačkog tijela tako da se glasački materijal podijelio na dvije skupine - klasičnu glazbu i glazbena područja izvan klasične glazbe, a od ove su godine samo neki glasači u prvom krugu glasovanja, osim osnovnog materijala, dobili i popis izdanja, odnosno prijedlog iz pojedinih specijaliziranih kategorija i glazbenih područja, kao što su primjerice produkcija, aranžman, snimka i slično.

Time se, po ocjeni organizatora, dobiva realnija slika stanja u hrvatskoj glazbenoj industriji, a ujedno je omogućeno da se glasači usredotoče na kategorije koje su im bliže i u kojima se osjećaju mjerodavnijima.

Glasovi drugog kruga, kojima se između nominiranih odabire dobitnik nagrade, vrijede ako su poslani do 5. ožujka.

Dobitnike posebnih nagrada Upravni će odbor proglasiti na konferenciji za novinare 19. veljače.

Pročitajte više