Obrat na pomolu? Tužiteljica tvrdi da Baldwin nije povukao okidač u pucnjavi na setu

Foto: Profimedia

GLUMAC Alec Baldwin je možda ispalio hitac koji je usmrtio snimateljicu filma Rust Halynu Hutchins a da nije povukao okidač pištolja, tvrdi okružna tužiteljica Santa Fea.

Okružna tužiteljica Mary Carmack-Altwies rekla je za Vanity Fair da je u prosincu gledala intervju Aleca Baldwina za ABC i pažnju joj je privukla glumčeva tvrdnja da nije povukao okidač.

"Možete povući čekić za udarnu iglu unatrag bez povlačenja okidača a da ga zapravo ne zaključate. Dakle, povučete ga do pola, ne zaključa se, a onda, ako ga pustite, udarna igla može udariti u početni dio metka", objasnila je Carmack-Altwies.

Baldwin je u intervjuu inzistirao da okidač nikada nije povukao.

"Nikad ne bih uperio pištolj ni u koga i povukao okidač na njega, nikada", rekao je glumac.

Čekaju se rezultati FBI-eve analize oružja

Carmack-Altwies je pokrenula vlastitu neslužbenu istragu kako bi provjerila Baldwinove tvrdnje da je samo povukao čekić pištolja prije nego što je pištolj opalio, ispalivši metak koji je pogodio Hutchins u prsa i usmrtio je te ranio redatelja filma Joela Souzu, koji je pogođen u ključnu kost.

"Nisam znala previše o pištoljima, a sigurno ne o revolverima iz 1850-ih. Kada sam prvi put čula za situaciju, pomislila sam: 'O, to je ludo'", rekla je.

Zatražila je da jedan od njezinih istražitelja donese svoj starinski revolver u njezin ured kako bi provjerila je li mehanički kvar mogao uzrokovati ispaljivanje metka. Očistili su sobu, a ona je dala dvojici istražitelja da pregledaju pištolj kako bi potvrdili da nije napunjen. Njezin test je otkrio da je čekić mogao uzrokovati ispaljivanje metka, no službeni rezultati FBI-eve analize oružja još se čekaju.

Iako je Baldwin rekao da nije povukao okidač, u tužbi koju je u studenom podnio nadzornik scenarija filma Rust navodi se da je "namjerno" pucao iz pištolja u Hutchins. Odvjetnici obitelji preminule snimateljice podnijeli su u utorak tužbu zbog njene smrti protiv glumca. Baldwin je odgovorio objavom na Instagramu koja je uključivala sliku umjetničkog djela iz Parrish Art Museuma koja kaže: "Sve će biti u redu".

Pročitajte više