Oglasili se liječnici: Šauliću nije bilo spasa, evo kako mu je pukla aorta

Screenshot: YouTube

ŠABAN Šaulić preminuo je u nedjelju u  Bielefeldu nešto iza 10 sati od posljedica prometne nesreće. Nesreća se dogodila u ranim jutarnjim satima, a Šaulić, njegov kum i vozač putovali su na aerodrom kako bi se pjevač direktnim letom vratio u Beograd.

Kako prenose srpski mediji, poznati su detalji iz bolnice. Šaulić je preminuo četiri sata nakon nesreće, a pretpostavlja se da je uzrok smrti puknuće srčane aorte. Kako su mediji već izvijestili, pjevač je nakon nesreće izašao iz auta te se počeo žaliti na bol u prsima i grlu. Hitna pomoć je procijenila da je on najteže ozlijeđen te je helikopterom prebačen u najbolju bolnicu u Bielefeldu. Ekipa hitne mu je dala sredstvo za uspavljivanje, po pravilima prije ukrcavanja u helikopter, a pjevač se više nije probudio.

U bolnici mu je kirurškom intervencijom otvoren prsni koš, a kada su ustanovili da je pukla srčana aorta, liječnici su shvatili da pjevaču nema pomoći. Navodno je jedna od liječnica policiji rekla kako sumnja da je prevelik pritisak na prsa uzrokovao sigurnosni pojas.

Sin i kći preminulog pjevača, Mihajlo i Sanela Šaulić, identificirali su očevo tijelo, a u četvrtak se očekuje još jedna obdukcija. Srpska vlada najavila je da će poslati državni zrakoplov po tijelo Šabana Šaulića te da će zasigurno biti pokopan u Aleji velikana na beogradskom groblju. 

Pročitajte više