Osam američkih radnika dijeli rekordnih 365 milijuna dolara lutrijskog dobitka

Najveći dobitak na lutriji u američkoj povijesti, od 365 milijuna dolara, dobilo je osmero radnika tvornice za preradu mesa u mjestu Lincoln u Nebraski, objavljeno je u srijedu.

Osmero radnika, sedmorica muškaraca i žena, u Lincolnu su zajednički kupili dobitni listić lutrije Powerball koji je izvučen u subotu.

Pošto su se opredijelili da im se nagrada isplati odmah, dobit će 177,3 milijuna dolara, odnosno 124,1 milijuna nakon oporezivanja. Svakom od sretnika pripada 15,5 milijuna dolara.

Lutrija Powerball nije imala dobitnika tijekom dva mjeseca ili 19 izvlačenja zbog čega je jackpot narastao do rekordna iznosa.

"Uzbuđen sam, to je sve što mogu reći", kazao je jedan od dobitnika Eric Zornes, mehaničar iz tvornice mesnih prerađevina.

Na pitanje što učiniti s tolikim novcem Zornes je kazao kako više neće raditi jer se "umirovio" prije četiri dana, tj. na dan kad je doznao da je listić kojeg su kupili on i prijatelji izvukao glavni zgoditak.

Prijašnji rekordni jackpot izvučen u Sjedinjenim Državama držala je lutrija Mega Millions s 363 izvučenih 2000. u Michiganu i Illinoisu.

(Hina) xsl yrub

Pročitajte više