Ova talijanska regija plaća ljudima da je posjete kao turisti. Ima samo jedan uvjet

Foto: Profimedia

U ITALIJI postoje sela u kojima se kuće prodaju za cijenu jedne šalice kave, postoje sela i gradovi koji su vam spremni platiti veliku količinu novca da se doselite u njih, a odnedavno Italija ima i prvu regiju u koju turisti mogu doći na plaćen odmor.

Naime, regija Friuli Venezia Giulia na sjeveroistoku zemlje vratit će troškove putovanja svima koji u nju stignu iz nekog talijanskog grada, sve dok to učine tako da putuju vlakom. Ako vam to nije dovoljno kad se zateknete u Italiji, možete dobiti i besplatne ulaznice za muzeje, besplatno korištene javnog prijevoza i brojne druge popuste.

Minimalno dva noćenja

Ima samo jedna kvaka. Morate na odmoru ostati barem dvije noći. To nije osobito problematično pošto se radi o regiji bogate povijest, prekrasnih planina, kilometara i kilometara vinskog turizma i nekih od najboljih plaža u Italiji.

Ova ponuda vrijedi o jučer pa sve do 31. ožujka 2023. godine. PromoTurismoFVG, lokana turistička zajednica, će u tom vremenskom intervalu vraćati novac svima koji vlakom stignu u Trst, Udine ili neki od obalnih gradića poput Grada ili Lignano Sabbiadorea, a sve s ciljem promocije održivog turizma.

Pročitajte više