Ove hlače nepoznatog brenda koštaju 4200 kuna, vidite li zašto?

Foto: Volleback

PLATITI 645 dolara (oko 4200 kuna) za hlače koje nije napravio poznati brend može se činiti smiješno, no što biste rekli kad bi vam te hlače trajale zauvijek? Slično obećanje nudi brend odjeće Vollebak, koji tvrdi da će vam njihove nove hlače trajati 100 godina.

Suosnivač tvrtke Steve Tidball tvrdi da stoje iza stogodišnje garancije jer su nove hlače napravljene od tako čvrstog materijala da u njima možete hodati kroz vatru. Hlače s rokom trajanja od 100 godina napravljene su od inovativnog troslojnog materijala dizajniranog da izdrži različite prijetnje i iskušenja.

Vanjski sloj odbija vodu i dizajniran je da izdržava ogrebotine, srednji sloj otporan je na vatru i širi se kao zračni jastuk pri visokim temperaturama, glumeći barijeru između vaših nogu i plamena, dok je treći sloj od aramidnog vlakna, sintetičkog materijala koji ne izgara niti se topi.

Većina odjeće otporne na vatru napravljena je od teških materijala, a tvorci kažu kako su ovo prve takve hlače koje se mogu nositi svaki dan, a osim toga, navodno su i iznenađujuće udobne. Dizajnirane su da se rastežu s vašim tijelom, što ih čini pogodnima za sve vrste aktivnosti, od penjanja do joge.

Hlače nisu prvi predmet iz Vollebakove "100-godišnje" kolekcije. Prošle godine već su predstavili hudicu, a nedavno i jaknu.

 

 

Pročitajte više