Pierce Brosnan priznao krivnju za šetnju zaštićenim dijelom nacionalnog parka

Foto: Instagram

Pierce Brosnan priznao je krivnju za nezakonito planinarenje u Nacionalnom parku Yellowstone u Wyomingu.

U siječnju se Pierce izjasnio da nije kriv putem papirnatog podneska Okružnom sudu u WYomingu, unatoč tome što je slikan kako stoji na zaštićenom području u vrijeme navodnog prekršaja.

Dakle, iako je prije dva mjeseca glumčev odvjetnik rekao da Pierce nije kriv za sitni prijestup i tražio je suđenje, Pierce se sada izjasnio krivim za šetnju zaštićenim termalnim područjima nacionalnog parka Yellowstone i kršenje pravila nacionalnog parka 1. studenog 2023. godine, piše Daily Mail. 

Oglasio se

Kažnjen je s 500 dolara i naloženo mu je da do 1. travnja da donaciju od 1000 dolara Yellowstone Foreveru, neprofitnoj organizaciji stvorenoj za potporu nacionalnom parku. Glumac se nakon priznanja krivnje oglasio na Instagramu.

"Imam najveće poštovanje i ljubav prema prirodi našeg svijeta. Međutim, napravio sam impulzivnu pogrešku - koju ne shvaćam olako - kada sam ušao u termalno područje prekriveno snijegom u Nacionalnom parku Yellowstone kako bih snimio fotografiju. Nisam vidio postavljen znak 'Prolaz zabranjen' koji bi upozoravao na opasnost niti sam planinario u neposrednoj blizini. 

Duboko žalim zbog svog prekršaja i iskreno se ispričavam svima zbog neovlaštenog ulaska u ovo osjetljivo područje. O Yellowstoneu i svim našim nacionalnim parkovima treba brinuti i očuvati ih kako bi svi mogli uživati", napisao je glumac.

Na web stranici parka jasno je da bi skretanje s označenih staza moglo biti vrlo opasno. "U termalnim područjima tlo može biti samo tanka kora iznad vrućih izvora i nema načina da se pogodi gdje je siguran put", navodi se.

Savezna pravila propisuju da posjetitelji nacionalnih parkova moraju ostati na određenim šetnicama. Izlazak s šetališta kažnjiv je do šest mjeseci zatvora i novčanom kaznom do 5000 dolara.

Pročitajte više