Pjevač skupine Franz Ferdinand predavat će na sveučilištu

ALEX KAPRANOS, pjevač škotske rockskupine Franz Ferdinand, održat će predavanje u sklopu "Edinburgh Lectures" početkom veljače, doznaje se u petak od te institucije.

Alex Kapranos i dirigent Filharmonije BBC-a James McMillan govoriti na sveučilištu Edinburga 2. veljače na temu "Škotska danas" o mjestu Škotske na glazbenoj pozornici 21. stoljeća.

Objašnjavajući taj izbor direktor muzikologije na škotskom sveučilištu Peter Nelson je objasnio da su Alex Kapranos i Franz Ferdinand njihovom glazbom stvorili sjajnu mješavinu intelektualne i popularne kulture.

Jedan istaknuti dužnosnik Edinburga izrazio je zadovoljstvo dolaskom tog glazbenika, što bi moglo pomladiti slušateljstvo.

Kapranos se pridružuje popisu uglednih sudionika "Edinburgh Lectures" među kojima su i dobitnik Nobelove nagrade za književnost Seamus Heaney i dobitnici Nobelovih nagrada za mir Mihail Gorbačov i Frederick De Klerk.

Četveročlana skupina iz Glasgowa je dobila u rujnu Mercury Prize za najbolji britanski album 2004. godine za prvi album "Franz Ferdinand".

Pročitajte više