Policajac pozvan u dućan zbog krađe, dobio brojne pohvale zbog onog što je napravio

Screenshot: CNN

POLICAJAC iz Massachusettsa vlastitim je novcem platio božićnu večeru obitelji u nevolji, umjesto privođenja dviju žena zbog krađe.

Matt Lima pozvan je u trgovinu Stop & Shop 20. prosinca nakon što su iz dućana rekli da žene nisu skenirale sve što su stavile u svoje vrećice na samoposlužnoj blagajni.

Žene, koje su imale dvoje malih djece sa sobom, zaustavljene su ubrzo nakon što su izašle iz dućana, rekli su iz policije. "I sam imam dvije curice sličnih godina pa me to malo pogodilo", rekao je Lima za filijalu CNN-a WJAR.

Lima je odveo jednu od žena sa strane kako bi je mogao pitati što se dogodilo bez da djeca čuju. Djelatnici trgovine zaokupljali su djecu kako ne bi znali što se događa.

Policajac kaže kako mu je žena objasnila da ona radi, ali njezina prijateljica, majka djece, nema posao i imala je drugih obiteljskih problema. "Htjela je samo uzeti božićnu večeru za djecu", rekao je Lima.

Kad je pogledao stvari, shvatio je da su žene zaista uzimale samo hranu. Kaže kako je shvatio da obitelji treba pomoć i umjesto da ih privede, samo im je napisao opomenu te im kupio darovnu karticu od 250 dolara za drugu trgovinu kako bi mogle kupiti sve namirnice.

Za svoju reakciju policajac je dobio brojne pohvale na društvenim mrežama.

Pročitajte više