Posljednja sezona "Prijatelja" počela se prikazivati u SAD-u

POSLJEDNJA, deseta sezona televizijske hit serije "Prijatelji", počela se prikazivati u SAD-u ovih dana, javlja BBC.

Humoristička tv serija "Prijatelji" postala je jedna od najuspješnijih američkih tv serija otkad se počela prikazivati 1994., osvojivši brojne nagrade, uključujući Emmyja za najbolju humorističku seriju 2002. godine.

Odlučeno je da će serija završiti s jubilarnom 10. sezonom, budući da svih šest glumačkih zvijezda prelazi na druge projekte.

Primjerice Matt LeBlanc, popularni Joey, već je potpisao ugovor za seriju koja proizlazi iz "Prijatelja", pod nazivom "Joey", televizijske mreže NBC koja pokušava naći zamjenu za dosadašnji svjetski hit.

Proteklog četvrtka, kad je krenula prva epizoda "Friendsa", prvi je put prikazana i američka verzija BBC-jeve humorističke serije "Parovi" o šest prijatelja, baš kao i u "Prijateljima".

Producenti su uglavnom zadržali isti scenarij poput onog u britanskoj verziji, a serija je već privukla američku javnost zbog pikantnog sadržaja, zbog kojeg su neki kanali odbili prikazivanje, poput lokalnih podružnica NBC-a u Salt Lake Cityju i Indiani.

NBC priznaje da je serija "provokativna", ali nema razloga da ne bude prikazana na nacionalnoj razini.

"Prijatelji" je također postala jedna od najpopularnijih uvoznih serija u V. Britaniji gdje se prikazuje na kanalima Channel 4 i E4.

Nakon devete sezone "Prijatelja", kad su se njihovi odnosi dodatno zakomplicirali, scenaristi i producenti se nalaze pred pravim izazovom kako završiti seriju a da publika širom svijeta bude zadovoljna.

Pročitajte više