Poznati slomljeni nakon smrti Bourdaina: "Neko vrijeme odlazim s društvenih mreža"

Foto: Guliver Image/Getty Images

BROJNE poznate osobe opraštaju se od Anthonyja Bourdaina, ponajviše njegovi kolege kuhari.

"Šokiran sam i tužan zbog vijesti o smrti Anthonyja Bourdaina. Donosio je svijet u naše živote i inspirirao brojne ljude na istraživanje različitih kultura i gradova kroz hranu. Upamtite da je pomoć udaljena jedan poziv", napisao je Ramsey navodeći brojeve linija za psihološku pomoć u SAD-u i Velikoj Britaniji.

Od njega se oprostio i njegov prijatelj Iggy Pop.

"U šoku sam nakon što sam čuo da je Anthony Bourdain preminuo. Voluio sam tog tipa, bio je svjetlo dobrote i dobrih vibracija u mom životu", napisao je.

Na Twitteru mu je status posvetio i Morgan Freeman: "Ovisnost, depresija i mentalne bolesti tihe su ubojice, bez obzira na to koliko ste bogati, poznati ili uspješni. Priznanje da patite prvi je korak prema svjetlu. Molim vas razgovarajte s drugima ako patite. Pomoć je oko vas".

"Moram reći da sam u potpunom šoku nakon štpo sam čuo da je umro nevjerojatni Bourdain. Zaista je razbio kalup i pokrenuo kulinarsku konverzaciju, počivao u miru  chefe. Moje misli i ljubav su s njegovom obitelji i bliskim prijateljima", napisao je Jamie Oliver.

Nigella Lawson napisala je: "Srce mi je slomljeno zbog smrti Anthonyja Bourdaina. Ovo je neizdrživo za njegovu obitelj i djevojku. Neko vrijeme neću biti na Twitteru".

Od Bourdaina se oprostio i proslavljeni britanski chef Marco Pierre White.

"Anthony Bourdain bio je Hemingway gastronomije", napisao je.

Bivši guverner Arkansana Mike Huckabee poručio je: "Samoubojstvo Anthonyja Bourdaina otrežnjujući je podsjetnik na to koliko je život krhak i da nikad ne znamo što se događa u drugoj osobi. Suicid je rijetko čin neke osobe, već je posljedica bolesti ili kliničke depresije. Svi smo ranjivi. Ovo je jako tužno", napisao je.

Pročitajte više