Prodaje se gitara na kojoj je Eric Clapton skladao jedan od svojih najvećih hitova

Foto: Profimedia

Akustična gitara koju je Eric Clapton upotrijebio za skladanje hit balade Wonderful Tonight idući mjesec ide na dražbu s početnom cijenom od 400 tisuća funti.

Aukcijska kuća Bonhams navodi da su na glavi gitare ispod žica tragovi Claptonovih cigareta. Clapton je instrument nabavio sredinom 1970-ih, a koristio ga je za skladanje pjesama, uključujući hit iz 1977. o modelu Pattie Boyd. Prema rokerskoj legendi, skladao je Wonderful Tonight dok ju je čekao da se spremi za izlazak.

Akustična gitara Martin 000-28 također ima naljepnicu sa strane na kojoj stoji "She's in Love with a Rodeo Man", što je referenca na hit koji je izvodio country pjevač Don Williams. Clapton je prodao gitaru na humanitarnoj aukciji 1999.

Ponovno će se naći u prodaji na Bonhamsovoj dražbi Rock, Pop & Film u prodajnom salonu u Londonu 12. lipnja, s procijenjenom vrijednošću između 300 i 400 tisuća funti. Tamo će se moći razgledati od 9. do 11. lipnja.

"Clapton je jedan od najvećih živućih gitarista svih vremena i zato je imati gitaru koja je iz tako ključnog razdoblja u njegovoj karijeri i povezana s tako ključnom pjesmom prilika koja se pruža jednom u životu", rekla je Claire Tole-Moir, šefica Bonhamsovog odjela za popularnu kulturu.

Pročitajte više