Ratajkowski sama objavila fotke nastale kad je navodno seksualno zlostavljana

Foto: Instagram

EMILY RATAJKOWSKI je u eseju koji je napisala za New York Magazine optužila fotografa Jonathana Ledera da ju je seksualno napastovao 2012. u njegovom domu u Catskillsu.

Kako je objasnila, za snimanje fotografija koje su završile u magazinu Darius nikad nije plaćena, a pozirala je u donjem rublju i gola. Fotografije je Leder objavio u knjizi Leder / Ratajkowski Collector's Edition iz 2016. godine

Ona sama ih je 2013. godine objavila na Instagramu i nikad ih nije maknula.

"Uvijek je zabavno vidjeti svojih rad u printu. Jonathan Leder za magazin Darius", napisala je.

>>Emily Ratajkowski optužila fotografa: Sjećam se njegovih prstiju u meni, boljelo me

Kako Emily tvrdi, agent ju je poslao na neplaćeno snimanje za magazin Darius u Lederov dom, a predviđeno je bilo da ona tamo i prespava.

Kad je došla kod Ledera, Ratajkowski je doznala da će snimati u donjem rublju, a kako bi izgledala zrelo, prihvatila je čašu crnog vina koju joj je fotograf ponudio.

"Naučili su me da je važno izgledati marljivo i opušteno. Agent mi je uvijek ponavljao: 'Nikad ne znaš s kim ćeš snimati nakon toga'", napisala je Ratajkowski.

Nakon snimanja u donjem rublju fotograf joj je navodno rekao: "Hajmo sad probati bez odjeće."

"Čim sam se skinula, dio mene se ugasio. Počela sam plutati izvan sebe, gledala se kako se vraćam na krevet. Savila sam leđa, napućila usne, razmišljajući kako izgledam na kameri. Blicevi su bili toliko jaki, a popila sam toliko vina, da su crne mrlje pred mojim očima bile sve veće", napisala je.

Kad je šminkerica otišla spavati, Ratajkowski priznaje da se osjećala veoma budno, ali i "jako, jako pijano". Ona i Leder pokrili su se dekom na kauču, a tvrdi da ju je tad počeo ispitivati o njenim dečkima i gledao je kako trlja stopala da se ugrije.

"Rekao je da mu se sviđa to što radim sa stopalima, tog trenutka se jasno sjećam. Mrzila sam to što je komentirao nešto što sam radila da se utješim. Većina onog kasnije mi je u magli, osim toga kako sam se osjećala. Ne sjećam se ljubljenja, ali sjećam se njegovih prstiju iznenada u meni. Sve snažnije i snažnije, gurao ih je i gurao kao što me nitko nikad nije dirao dotad ni otad. Osjećala sam svoj oblik, sve izbočine i zbilja me boljelo. Instinktivno sam ga primila za zapešće i izvukla ga iz sebe. Nisam ništa rekla. Ustao je i otišao stepenicama u tamu", napisala je.

Ratajkowski tvrdi da Leder ni izdavač Imperial Publishing ni on nisu imali pravo koristiti te fotografije u knjizi.

Leder je također sve negirao, rekavši da su njene optužbe "prejeftine i djetinjaste".

"Svjesni ste o kome pričamo? Ta cura je tad bila gola u časopisu Treats! i gola je skakutala u spotu Robina Thickea. Zaista želite da netko vjeruje da je ona bila žrtva?" rekao je za New York Magazine.

Njegov glasnogovornik tvrdi da Ratajkowski zna da nema pravne osnove da stopira objavu fotografija te ga je zato optužila za seksualno zlostavljanje.

Pročitajte više