"Seks i grad" seli na filmsko platno

ČETIRI žene u seriji "Seks i grad", koje već šest godina vladaju svijetom nezauzetih muškaraca i žena na Manhattanu, mogle bi se naći na velikom ekranu, nakon što se serija televizijske kuće HBO prestane snimati, objavila je tv mreža HBO ovih dana.

Izvršni producent Michael Patrick King piše scenarij za filmsku verziju "Seksa i grada" koja bi se nastavila na seriju, čija će posljednja epizoda biti prikazana u Americi u nedjelju.

I kabelski kanal u vlasništvu kuće Time Warner Inc. pregovara s glumicama Sarom Jessicom Parker, Kim Cattrall, Cynthiom Nixon i Kristin Davies o snimanju filma.

Za Kinga, koji je poznat po televizijskim hitovima "Cybill" i "Murphy Brown", ovo bi bio debi na velikom ekranu, no film je još uvijek na razini projekta.

"Seks i grad", jedna od serija koje su zaslužne za ugled kuće HBO, našla se među prvim serijama neke kabelske postaje koje su osvojile nagradu Emmy za najbolju humorističnu seriju, u kojoj Parker glumi modno osviještenu kolumnisticu Carrie Bradshaw, pišući o ljubavnoj sceni Manhattana.

Seriju je osmislio Darren Star, zaslužan i za hit serije "Beverly Hills 90210" i "Melrose Place".

Dok se većina televizijskih serija temelji na ranije snimljenim filmovima, rijedak je slučaj da se serija iz udarnog termina seli na velike ekrane s većinom svoje originalne glumačke postave.

Među rijetkim primjerima su "Zvjezdane staze" i "Dosjei X".

Serija "Seks i grad" posljednji će se put prikazati u SAD-u u nedjelju, 22. veljače, a nakon posljednje epizode uslijedit će emisija s intervjuima i najpopularnijim prizorima iz serije.

Pročitajte više