Serena Williams dobila nagradu modne ikone, u ovoj haljini je došla na dodjelu

Foto: Profimedia

AMERIČKO udruženje modnih dizajnera (CFDA) dodijelilo je Sereni Williams nagradu za modnu ikonu, javlja magazin People. Williams je jedna od najuspješnijih tenisačica ikada, a uz to je još i poduzetnica, dizajnerica, a sada i modna ikona. 

Prva sportašica koja je osvojila tu nagradu

U noći s ponedjeljka na utorak primila je nagradu modne ikone na dodjeli CFDA Fashion Awards, čime je postala prva sportašica koja je osvojila tu nagradu. 

Na crveni tepih došla je u uskoj crnoj haljini koju je za nju dizajnirao Thom Browne. Kreacije je sadržavala crne rukave i šlep, a kombinaciju je Serena upotpunila dijamantskim nakitom. 

Moda joj je odmalena način izražavanja

"Još kao mala djevojčica koristila sam modu kao način izražavanja. Moda mi je dala samopouzdanje da zakoračim na teren i budem ono što jesam i da znam kamo želim doći. Nevjerojatno sam počašćena što ću primiti prestižnu nagradu od organizacije čijem se radu već dugo divim i što stojim među ikonama stila na koje sam se uvijek ugledala", rekla je Serena početkom prošlog mjeseca kada je doznala da će primiti nagradu.

Predsjednik CFDA-e Thom Browne nazvao ju je "ultimativnim primjerom individualnosti u svemu što radi". "Serena je jedna od najinspirativnijih osoba na svijetu. Ona je ikona sporta, predstavlja veličinu na najvišoj razini. Vrhunski je primjer u svemu što radi", izjavio je.

Nagradu modne ikone ranijih su godina dobili Beyonce, Naomi Campbell, Lenny Kravitz, Zendaya, Jennifer Lopez, Franca Sozzani, Pharrell Williams i Rihanna. 

Pročitajte više