Smiješni nadimci za strašne gangstere: Šef narko kartela je Barbie

ZA EDGARA VALDEZA VILLARREALA se vjeruje kako je šef jednoga od najutjecajnijih i najbrutalnijih meksičkih narko kartela, a njegov nadimak je Barbie. Tako jedan od najopasnijih ljudi na svijetu nosi ime najslavnije lutke samo zbog toga što je rođen u Sjedinjenim Američkim Državama i ima svijetlu kosu i plave oči. U meksičkom podzemlju Barbie dijeli pozornicu sa strašnim likovima kao što su Bunny, Štrumpf, Taliban i Majmun.

Sredstvo za ubijanje insekata

Policijske snage kažu kako često jedna osoba zna imati na desetke nadimaka, a često njih više ima isti, što uvelike otežava istrage. Zanimljivo je da je jedan od najrasprostranjenijih nadimak Debeli. Gangsterima izbor nadimka, na neki način, označava drugo krštenje jer na taj način simbolično ulaze u svijet kriminala.

Za meksičkim gangsterima po kreativnosti ne zaostaju ni kolumbijski. Naime najpoznatiji kolumbijski revolveraš Marco Tulio Moya bio je toliko učinkovit do svoje smrti 1999. godine, da su ga zvali Baygon, po sredstvu za ubijanje insekata, a brat gospodara droge Pabla Escobara, Roberto, nosi nadimak Medvjedić jer se tako zvala trgovina biciklima koju je nekoć vodio.

Pročitajte više