Što će Monica, Ross i Joey nakon "Prijatelja"?

U SVIBNJU 2004. prestat će snimanje humorističke serije "Prijatelji", koja se punih devet sezona držala na samom vrhu ljestvice gledanosti američkih sitcoma.

Iako su David Schwimmer (Ross), Courtney Cox (Monica), Mathhew Perry (Chandler), Lisa Kudrow (Phoebe), Matt LeBlanc (Joey) i Jennifer Aniston (Rachel) bili itekako dobro plaćeni za svoju glumu u "Prijateljima" (milijun dolara po epizodi), nakon devet sezona došlo je vrijeme i za razmišljanje o nastavku karijere.

David Schwimmer, koji je u seriji igrao povučenog doktora paleontologije, već je potpisao dvogodišnji ugovorom s medijskom kućom "Prijatelja", NBC. Po njemu će Schwimmer imati slobodu ravzijanja, produciranja i režiranja vlastitih projekata.

"Želimo produljiti našu uspješnu suradnju s Davidom u kreativnijim područjima nego li dosad" - izjavio je za Daily Mirror jedan od čelnika NBC-a, Jef Zucker.

"Takav će posao omogućiti njegovim brojnim talentima da izađu na površinu. David se u glumi već dokazao, red je na ostalim područjima umjetnosti." - dodao je Zucker.

Schwimmeru to neće biti prvi posao tog tipa, naime David je dosad producirao deset epizoda "Prijatelja", kao i nekoliko kazališnih predstava te film "Since youve been gone", snimljen 1998.

Što se tiče ostalih "Prijatelja", većina će ih se najvjerojatnije orijentirati na filmsko platno, a Courtney Cox planira raditi na TV showu o uređenju interijera nazvanom "Mix it up".

NBC također misli dodijeliti Mattu LeBlancu (Joeyu iz serije) vlastiti sitcom, i to po uzoru na popularnog "Frasiera".

Pročitajte više