Turist podijelio snimku iz Pariza zbog koje mnogi misle da je Mona Lisa ukradena

Screenshot/Foto: TikTok/EPA

MNOGI su pomislili da je jedna od najpoznatijih svjetskih slika, Mona Lisa, ukradena iz muzeja Louvre u Parizu, nakon što je jedan turist objavio takvu vijest na TikToku. Njegovu objavu pregledalo je više od devet milijuna korisnika društvene platforme.

Na snimci koju je podijelio vidi se velik broj policijskih vozila kako s uključenim rotirkama prolaze ulicama. "Nalazim se u Parizu u trenutku kad je ukradena Mona Lisa", napisao je u opisu videa i time mnoge uvjerio da je čuveno djelo Leonarda da Vincija u rukama lopova.

@narvanator Grus been at it again!! #fyp #fypシ #paris #paristiktok #monalisa #stolen #gru #despicableme ♬ original sound - Narvanator

Ljudi iznenađeni objavom: "Ovo je kao u seriji Lupin"

"Nisam otvorio TikTok dva sata i baš tada netko ukrade Mona Lisu", "Gdje je nestala?", "Ovo je kao u seriji Lupin", "Napokon se događa nešto zanimljivo", "Potpuno sam zbunjena, je li stvarno ukradena?" samo su neki od komentara ispod objave.

Iz Louvrea nisu objavili ništa vezano za ovaj video, stoga je slika vjerojatno sasvim sigurna u muzeju. Godine 1911. talijanski majstor Vincenzo Peruggia stvarno je ukrao Mona Lisu. Kako je izvijestio CNN, uhvaćen je tek u prosincu 1913., a slika je vraćena.

Pročitajte više