Tvornica i Index vode vas na proslavu 30. godišnjice Novog vala

TVORNICA KULTURE u subotu, 31. svibnja, organizira Novovalni party, koji će se održati kako bi se obilježila 30. godišnjica najpoznatijeg glazbenog pokreta 20. stoljeća na našim prostorima.

Novi val i glazbenu povijest zauvijek su obilježili kultni bendovi poput Haustora, Azre, Filma, Idola, Discipline kičme, Šarlo akrobata, Električnog orgazma i mnogih drugih. Za plesnu atmosferu Novog vala ove će se subote potruditi Branko Požgajec, roker iz legendarne grupe Drugi način.

Novi val obilježio je cjelokupnu društvenu i kulturnu scenu 80-ih godina 20. stoljeća. Prije glazbenog pokreta Novog vala nikada nije vladalo takvo uzbuđenje, atmosfera i, što je najvažnije, toliki priljev glazbene kvalitete. Najvažnije je što se dobar, nekonvencionalan, svjež, zanimljiv i provokativan rock mogao slušati u klubovima i drugim okupljalištima mladih, te više nije životario od jednog do drugog koncerta u nekoj sportskoj dvorani, između kojih su se redali sušni mjeseci.

Za vrijeme Novog vala nastala je prava rock-scena, koja je ostavila dubok trag u povijesti i u sjećanjima srednje generacije poklonika rock glazbe, koji su svjedočili tom nezaboravnom vremenu. Prošlo je 30 godina od nastanka mladenački buntovnog pokreta Novog vala. Stoga je želja Tvornice kulture prisjetiti sve ljubitelje rock glazbe na ovaj pokret.

Pozivamo Vas da u subotu dođete i rasplešete se uz pjesme Haustora, Azre te ritmove drugih novovalnih rock bendova. Cijena ulaznice je 30 kuna, a možete ih kupiti u Tvornici kulture. Za starije od 30 godina ulaz je besplatan.

Nagradna igra

Tvornica i Index troje sretnika nagrađuju s po dvije ulaznice za koncert. Želite li u dobrom društvu, bilo prijatelja, bilo svoje bolje polovice, uživati u koncertu, sve što trebate napraviti jest poslati mail naslovljen s "Tvornica - Novi val" na .

Ne zaboravite navesti vaše osobne podatke. Troje najbržih ćemo o nagradi, kao i njenom preuzimanju, obavijestiti mailom. Sretno!

L.F. / I.M.

Pročitajte više