U Poreču ove godine prvi Valamar Jazz Festival

PRVO izdanje Valamar Jazz Festivala održat će se na otočiću Sveti Nikola nasuprot Poreča. Tijekom tri večeri, od 9. do 11. srpnja, pod otvorenim nebom, s pogledom na more i staru jezgru grada Poreča nastupit će atraktivna imena jazz scene. Prve večeri Festivala nastupaju Claudia Acuna i Dave Holland & Pepe Habichuela Flamenco Project. Sljedeće večeri na redu su Edward Simon Trio i Dianne Reeves, dok će u nedjelju, 11. srpnja Valamar ugostiti Maurice Brown Quintet te Abraham Inc.

Osnovna ideja Valamar Jazz Festivala je obogatiti kulturnu i turističku ponudu grada Poreča, kao i Istre u cjelini, međunarodnim glazbenim događajem kojim će mediteranska turistička destinacija dobiti tradicionalni kulturni događaj koji će svojim glavnim i pratećim programom zabaviti Porečane i njihove goste.

Osim glavnog festivalskog programa, isplaniran je i bogati prateći program koji će se sastojati od jutarnjih i večernjih besplatnih koncerata u Poreču te večernjih after partyja pokraj nedavno obnovljene vile Polesini u Poreču.

Valamar Jazz Festival predstavljen je najavnim koncertom na kojem je 10. lipnja u vili Polesini nastupila Angela Brown. Festival će pred sam početak takozvanog babljeg ljeta, 21. kolovoza na rivi grada Poreča, svojim nastupom odjaviti Sanmera, deseteročlani salsa orkestar s međunarodnom reputacijom. Umjetnička direktorica Valamara je skladateljica i pjevačica Tamara Obrovac.

Pročitajte više