"Ubojica iznutra": Priča bogate sportske zvijezde koja je hladnokrvno ubijala

Screenshot: Netflix/Getty Images

AARON HERNANDEZ bio je slavni sportaš na uzletu karijere, a život je završio sa samo 27 godina samoubojstvom u zatvoru gdje je služio doživotnu kaznu zbog ubojstva. 

Kako je zvijezda američkog nogometa postala osuđeni ubojica pokušava objasniti nova Netflixova dokumentarna serija pod nazivom Killer Inside: The Mind of Aaron Hernandez. 

Hernandez je svoju nogometnu karijeru počeo u srednjoj školi i već je tad oborio nekoliko državnih rekorda, a nastavio je tijekom studiranja. Brzo je postao zvijezda na Sveučilištu Florida, a zatim i najmlađi igrač NFL-a u vrijeme kad se pridružio New England Patriotsima. 2012., sa samo 23 godine, potpisao je petogodišnji ugovor vrijedan 40 milijuna dolara (oko 300 milijuna kuna). U to je vrijeme živio sa zaručnicom i njihovom kćerkicom. Naizgled je imao sve. 

Karijera mu je naprasno završila kad je u lipnju 2013. uhićen zbog ubojstva Odina Lloyda, poluprofesionalnog igrača američkog nogometa koji je bio u vezi sa sestrom njegove zaručnice. U travnju 2015. osuđen je na doživotnu zatvorsku kaznu, a dvije godine kasnije pronađen je mrtav u svojoj ćeliji. Objesio se. 

Tijekom suđenja povezivalo ga se i s ubojstvom dvojice muškaraca koji su navodno prije toga slučajno prolili piće po njemu u klubu. Njegov nekadašnji prijatelj svjedočio je da ih je upucao u lice i ostavio da umru na parkiralištu, piše Independent. Optužbe za to ubojstvo su odbačene. 

Embed from Getty Images

Netflixova serija bavi se i Hernandezovim životom, navodima da je otac (koji je umro kad je Hernandez imao 16 godina) zlostavljao njega, brata i majku. Navodno je često pio i pušio marihuanu. Njegov brat D.J. svjedočio je da je Hernandez priznao majci i zaručnici da je potajno gay, a imao je problema i s nasilnim ispadima te je često upadao u tučnjave. 

Nakon smrti obdukcija je pokazala da je Hernandez patio od težeg oblika degenerativnog poremećaja mozga za koji je karakteristično impulzivno i nasilno ponašanje, ispadi bijesa, paranoja i emotivna nestabilnost. Dokazano je da od tog poremećaja pate sportaši, vojnici i veterani koji su imali konstantnu traumu glave u dužem periodu.

Embed from Getty Images

Nakon toga Hernandezova zaručnica je tužila NFL tvrdeći da je njegova karijera uzrokovala ovaj poremećaj te da je zbog toga njihova kćerkica ostala bez oca. 

Pročitajte više