VIDEO Nitko u vlaku ne želi sjesti na sjedalo s penisom, a razlog zašto je ono tu je jeziv

Screenshot: YouTube

ŠTO BISTE napravili da na sjedalu u ZET-ovom autobusu nađete repliku muškog tijela s penisom?

Upravo to se dogodilo putnicima u Mexico Cityju, u čijim su se autobusima pojavila "seksistička" sjedala namijenjena samo muškarcima. Ta su sjedala oblikovana upravo kao muški torzo, a bonus na njima je penis. Uz sjedalo je natpis koji jasno daje do znanja da je namijenjeno samo za muškarce.

"Neugodno je sjediti na njemu, no to se ne može ni usporediti sa seksualnim nasiljem koje žene proživljavaju svaki dan", dodaje se.

Na YouTubeu se pojavio i video koji pokazuje putnike u nevjerici, ali i one koji ne gledajući sjedaju na njega, ali čim osjete neravnine skaču kao opareni. Na kraju videa se pojašnjava da čak devet od deset žena u Mexico Cityju doživljava neki oblik seksualnog nasilja.

Ideja iza ove kampanje je podizanje svijesti da je čak 65 posto žena doživjelo to seksualno nasilje (što uključuje lascivna dobacivanja i neželjene dodire) u javnom prijevozu, autobusima ili vlakovima. Ipak, tek će maleni dio njih prijaviti to zlostavljanje vlastima, koje uglavnom čine drugi muškarci.

Meksička vlada pokušava se boriti protiv seksualnog uznemiravanja u javnom prijevozu pokretanjem anonimne ženske policijske postrojbe koja bi hvatala perverznjake u vlakovima. 

Pročitajte više