VIDEO Ovako je izgledao Zagreb na prvi dan Adventa, u oči upada nešto jako tužno

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

ADVENT u Zagrebu obično se smatra najveselijim razdobljem za brojne građane koji svake godine uživaju u raskošno ukrašenom gradu i brojnim sadržajima, ali ne i ove godine. 

Da će (pred)božićni dani u Zagrebu ove godine biti puno siromašniji i tužniji pokazuju fotke snimljene prvi dan nakon otvorenja Adventa.

Grad je ukrašen, lampice su upaljene, ali odmah u oči upada da ljudi nema. U božićnim je svjetlima uživalo tek mali broj prolaznika.

Stroge mjere koje su na snazi od ove subote odrazile su se i na Advent koji će ove godine ostati bez ugostiteljskih kućica, pa će svi koji su se radovali poslasticama i kuhanom vinu ostati razočarani. 

Tek koji dan prije objave novih mjera, na službenim stranicama Adventa objavljen je program koji je najavljivao razna događanja, uz poštivanje epidemioloških mjera. 

"Ovogodišnji Advent u Zagrebu održat će se u nešto drugačijem ozračju, sukladno preporukama i odlukama nadležnih tijela, a prigodnim programima nastojat ćemo očuvati duh najboljeg božićnog sajma u Europi", naveli su tad. 

Pročitajte više