Video: Poznate Hrvatice u izazovnim kreacijama zatvorile Fashion Week

ZVJEZDANOM večeri na kojoj su se predstavili svi dosadašnji pobjednici ove modne manifestacije, te revijom talijanskog dizajnera Romea Giglija, završio je jubilarni Wella Fashion Week, impresivan po broju posjetitelja, ali i dizajnera koji su se predstavili u Zagrebu. Nakon što su pistom prodefilirali noviteti dvadesetak domaćih i isto toliko inozemnih dizajnera, organizatori su za veliko finale pripremili pravu poslasticu za one koji uz modu vole i malo estrade - revije dosadašnjih pobjednika Wella Fashion Weeka nosile su poznate Hrvatice, a među njima Iva Jerković, Josipa Pavičić i Nives Celzijus.

Mandu, nagradu za najbolju kolekciju ovosezonskog Wella Fashion Weeka, osvojila je Ines Zrnc Gregorina, koju su modni stručnjaci prepoznali prošle sezone dodijelivši joj nagradu za najveću dizajnersku nadu, što je perspektivna dizajnerica očito i opravdala. Najboljom manekenkom proglašena je Martina Čular iz modne agencije Suzy, a nagrada za najboljeg novog dizajnera otišla je u ruke Tine Ivašković. Jadransko osiguranje i ove je godine dodijelilo nagradu za nalbolju reviju po mišljenju publike koju su dobile prošlogodišnje dobitnice Mande, Mu:n.

Prije revije talijanskog dizajnera Romea Giglija, koji je zaključio modni dio ovosezonskog Wella Fashion Weeka, ljubiteljima mode predstavili su se svi dosadašnji pobjednici - Dalibor Betti, Karaka Design, Loredana Bahorić, Mustre, Tomislav Jerčić, Ivica Skoko, Marijana Hrastar, Artiđane, Mu:n te nova vlasnica Mande, nagrade za najbolju kolekciju, Ines Zrnc Gregorina. Njihove su kreacije nosile brojne poznate Hrvatice, a performansa i ekscesa na pisti nije nedostajalo - od lica iz društvene kronike tražilo se da na pisti budu "svoje", pa su djevojke iz grupe Feminnem plesale, Ivanka Mazurkijević izvijala se u svom prepoznatljivom stilu, a Senka Bulić na pistu je povela i kućnog ljubimca.

Wella Fashion Week će, najavljuju organizatori, nastaviti sa širenjem i inzistiranjem na kvaliteti, a za nadolazeću sezonu već pripremaju brojna iznenađenja kojima će ova modna manifestacija zadržati i dodatno učvrstiti mjesto na modnoj karti svijeta. Zagrebački tjedan mode službeno završava u nedjelju, kad je u hotelu Arcotel na rasporedu promocija knjige fotografa Ivana Balića Cobre, a popularni Fashion buvljak održat će se u petak, 16. svibnja u Cinestaru Novi Zagreb, gdje će brojni hrvatski dizajneri i druge poznate osobe po privlačnim cijenama prodavati odjeću, obuću i modni asesoar, dok sredstva tradicionalno idu u humanitarne svrhe.

Ako ste propustili nešto od ovosezonskog Wella Fashion Weeka, ne brinite - sve je na Video Indexu!

Tekst: Dorijan Klarić
Foto: Luka Travaš
Video: Tomislav Brdjanović

Pročitajte više