VIDEO Tina Turner je 1990. godine nastupila u Velikoj Gorici, bio je to spektakl

Foto: Profimedia

Legendarna glazbena diva Tina Turner napustila nas je danas u 84. godini nakon duge borbe s teškom bolesti.

Tina je u svojoj karijeri, koja je trajala sedam desetljeća, nanizala brojne hitove kao što su Proud Mary, The Best i Private Dancer, a publiku je osvajala karizmom i energijom na pozornici.

1990. godine Tina je održala koncert i u Hrvatskoj, preciznije u Velikoj Gorici.

Na pozornici je otpjevala neke od svojih najvećih hitova, a publika je pjevala s njom u glas. Atmosfera je od početka do kraja koncerta bila užarena, a spektakl koji je napravila i danas se pamti.

Tina Turner, Velika Gorica, 18.08.1990.

Vječna, jedna jedina i neponovljiva Tina Turner danas slavi 76. rođendan, a tim smo povodom uspjeli naći snimku iz davne 1990. kad je održala spektakularan koncert u Velikoj Gorici. Nije osobite kvalitete ali vrijedi ga objaviti i podsjetiti se na tih nekoliko sati eksplozivne i samo pozitivne energije :). #SteamyWindows

Objavljuje CroL.hr u Četvrtak, 26. studenoga 2015.

Tininu smrt potvrdio je glasnogovornik

Podsjetimo, Tina Turner preminula je u 84. godini nakon borbe s teškom bolesti, potvrdio je njen glasnogovornik.

"Tina Turner, kraljica rock'n rolla, umrla je danas mirno u dobi od 83 godine nakon duge bolesti u svom domu u Kusnachtu, blizu Züricha u Švicarskoj. Svijet je izgubio glazbenu legendu i uzor", napisao je u priopćenju.

Turner je rođena kao Anna Mae Bullock 26. studenog 1939. i odrasla je u Nutbushu, u Tennesseeju, gdje je kao dijete sa svojom obitelji brala pamuk. Pjevala je u malom gradskom crkvenom zboru, a nakon razvoda svojih roditelja preselila se u St. Louis, gdje je pohađala srednju školu Summer.

U poznatom klubu Imperial upoznala je R&B glazbenika Ikea Turnera, za kojeg se udala 1962. godine u Meksiku. Zajedno su osvojili glazbenu rock scenu i mnoge Grammyje tijekom 70-ih, no prividnoj je idili došao kraj kad je Tina podnijela zahtjev za razvod 1976. godine.

Nakon toga je krenula sa solo karijerom, a prijelomni trenutak bio je izlazak njenog albuma Private Dancer 1984. godine, kada se nakon dužeg izbivanja vratila na scenu.

2000. godine objavila je da završava karijeru, godinu dana nakon što je objavila svoj posljednji solo album, Twenty Four Seven, iako će se vratiti na pozornicu 2008., nastupajući na dodjeli Grammyja s Beyoncé te za posljednju turneju kojom će obilježiti 50 godina svoje karijere.

Turner je iza sebe ostavila drugog supruga, njemačkog glazbenog direktora Erwina Bacha. Vjenčali su se u srpnju 2013. nakon 27 zajedničkih godina i živjeli su u Švicarskoj. Turner se 2013. godine odrekla američkog državljanstva kako bi postala švicarska državljanka. Njezin prvi sin, Craig Raymond Turner, umro je u srpnju 2018. Prošle godine umro je i Tinin drugi sin, Ronnie. Iza nje su ostala dva sina Ikea Turnera, Ike Turner Jr. i Michael Turner, koje je posvojila.

Pročitajte više