Vin Diesel umjesto epa o Hanibalu snima animiranu seriju

VIN DIESEL, američki glumac poznat po hitovima kao što su "Brzi i žestoki" i "xXx", više od godinu dana pokušava snimiti film o Hanibalu, slavnom kartažanskom vojskovođi koji je tijekom punskih ratova u 3. stoljeću pr.n.e. sa slonovima prešao Alpe i umalo uništio Rimski imperij.

Diesel, koji je pažnju holivudskih glavešina 1994. godine privukao vlastitim nezavisnim poluautobiografskim filmom, planira "Hanibala" i režirati, a po uzoru na Mela Gibsona i njegovu "Pasiju", napisao je i scenarij u kojem su dijalozi na grčkom, latinskom i drevnom punskom jeziku.

Dieselovi planovi, međutim, nisu po ukusu holivudskih studija koji, nakon što su se prošle godine opekli s nekim ambicioznim projektima poput "Kraljevstva nebeskog", nemaju previše razumijevanja za skupe povijesne epove.

Studiji su također skeptični prema filmu pod naslovom "Hanibal", s obzirom da većinu gledatelja to ime asocira na lik Hannibala Lectera, a ne na povijesnu ličnost.

Tako je Dieselov zahtjev za budžet od 217 milijuna dolara skresan na tek 50 milijuna dolara, a mnogi u Hollywoodu iskreno sumnjaju da će film ikada biti snimljen.

Djelomično nastojeći razuvjeriti skeptike, a dijelom u nastojanju da svom projektu pribavi dodatni publicitet, Diesel je nedavno najavio kako će njegova produkcijska tvrtka OneRace Prod prije samog filma snimiti šestodijelnu animiranu TV-seriju "Hannibal the Conqueror".

TV-serija će pratiti Hanibalov život od djetinjstva do početka njegovog pohoda na Rim, a antičkom vojskovođi će glas posuditi sam Diesel.

Nakon što bude snimljena, TV-serija će se emitirati na Black Entertainment Television, američkoj TV-kući za crnačku publiku. Diesel, čiji je otac crnac, to objašnjava time da će serija "slaviti afričku mitologiju", odnosno slaviti generala koji je "pod svoj stijeg mogao staviti svakoga te se u suštini boriti za slobodu".

TV-serija bi se, prema planovima, trebala emitirati u jesen 2007. godine, dok bi snimanje samog filma trebalo otpočeti ove godine u Dominikanskoj Republici.

D.A.

Pročitajte više