Voditelj Emmyja razbjesnio ljude jednom šalom: "Odvratan si"

Screenshot: YouTube

ZBOG jedne šale voditelj sinoćnje 72. dodjele Emmyja, prve virtualne, navukao je na sebe bijes tviteraša.

Najveće iznenađenje večeri bila je dodjela nagrade za najbolju žensku ulogu u dramskoj seriji 24-godišnjoj Zendayi, koja je u HBO-ovoj Euforiji glumila tinejdžericu ovisnicu. Zendaya je time ušla u povijest kao najmlađa dobitnica te nagrade. U povijest je ušla i serija Schitt's Creek, koja je prva komična serija ikad u istoj godini ovjenčana nagradama u svih sedam kategorija.

Gledatelje je razveselio i mini-reunion Prijatelja, no voditelj ceremonije Jimmy Kimmel mnoge je naljutio jednom neprimjerenom šalom. Naime, Emmy u kategoriji varijetetskih showova, u kojoj je bio nominiran i on, osvojio je Englez John Oliver pa se Kimmel našalio da će ga prijaviti Američkoj imigracijskoj i carinskoj službi.

To je šala koju mu mnogi nisu mogli oprostiti pa su voditelja izvrijeđali na Twitteru gdje su ga, između ostalog, nazvali odvratnim. Šala je izazvala jače reakcije i zbog nedavne vijesti da američku Imigracijsku i carinsku službu (ICE) tresu dramatične optužbe o nesavjesnom medicinskom postupanju prema migrantkinjama.

Inače, John Oliver dobio je američko državljanstvo krajem 2019.

Pročitajte više