Zagrebački umjetnik poginuo prije 2 mjeseca, prijatelji skupljaju novac za sahranu

Foto: Facebook

MLADI zagrebački umjetnik Roman Wagner poginuo je prije više od dva mjeseca u prometnoj nesreći, a njegovo tijelo još uvijek se nalazi na odjelu Sudske medicine na Šalati. Razlog je taj što Roman nema živuće rodbine u Hrvatskoj, no njegovi prijatelji su odlučili putem Facebooka prikupiti novac za dostojnu sahranu. 

"Naš dragi prijatelj Roman Wagner nažalost više nije s nama. Poginuo je u automobilskoj nesreći 11. srpnja 2020. godine, sam u automobilu, bez drugih sudionika nesreće. Mi smo njegovi prijatelji i kolege, i tek smo prije koji dan saznali sve ovo. Tužni i ogorčeni odlučili smo našem Romanu pružiti sprovod, pokopati ga u obiteljsku grobnicu na Mirogoju kraj njegovih roditelja. Želimo mu pružiti oproštaj vrijedan dobrog čovjeka kakav je Roman bio", navodi se u Facebook grupi pod nazivom Roman Wagner - ispraćaj. 

Prijatelji ovog umjetnika otkrili su i koliko novca im je potrebno za sahranu. 

"S obzirom na to da u Hrvatskoj više nema rodbine, dopustit će nam kao prijateljima pokojnika da preuzmemo tijelo i organiziramo ispraćaj. Raspitali smo se oko detalja, zbrojili sve troškove, i za te potrebe moramo skupiti oko 10.000 kuna. Ovim putem molimo svakoga tko je u mogućnosti, tko je volio i cijenio Romana i njegove roditelje, da pripomogne koliko može, uplatom na račun koji smo otvorili upravo za tu priliku", naveli su.

Grupa je pokrenuta jučer, a već jutros su administratori otkrili kako je prikupljeno pola od potrebnog iznosa. 

"Predivni ste! Mi smo toliko dirnuti koliko se ljudi odazvalo, tako da vam doista od srca hvala!
Već smo na pola puta do cilja", stoji na Facebooku. 

Roman Wagner rođen je 1980. godine u Zagrebu. Bio je sin poznate hrvatske redateljice crtića i glasovne glumice Ivane Vlkov Wagner te montažera HRT-a Zoltana Wagnera. Roman se bavio režijom, montažom i glumom, a posuđivao je i glas za likove popularnih crtića te je kao redatelj surađivao u emisiji HRT-a Navrh jezika.

Pročitajte više