Zajedno su izgubili više od 100 kilograma, a sada pomažu drugima da učine isto - ovo su njihovi savjeti

Foto: Facebook

COURTNEY LEY imala je 100 kilograma i bila izrazito nezadovoljna svojim izgledom. Matt Wolf imao je 180 kilograma, borio se s depresijom pa čak i razmišljao o samoubojstvu. No, za ovaj duo iz Melbournea sve je krenulo nabolje kada su se sreli u teretani.

Zajedno su izgubili više od 100 kilograma i pokrenuli zajednički posao - bave se osobnim treniranjem.

Mattovi problemi počeli su dok je još bio u pubertetu, a nastavili su se i kroz kasnije godine. Kombinacija različitih faktora poput slabe fizičke aktivnosti, i brze hrane pridonijeli su nakupljanju kilograma.

"Moj vid je postajao sve lošiji, a imao sam i osjećaj šećera u ustima. Kada sam rekao doktoru da ne mogu gledati televiziju hospitalizirali su me kao dijabetičara drugog tipa", ispričao je.

Uskoro je intenzivno krenuo u teretanu, vježbao je po tri sata šest dana u tjednu, međutim težina se nije smanjivala. U jednom trenutku bio je toliko loše da je razmišljao o samoubojstvu, ali ga je razgovor s majkom urazumio. Nakon dvije i pol godine, u teretani je upoznao Courtney, koja se također borila s viškom kilograma.
 
Ona prije 18. godine nije imala problema s kilažom, ali čim se prestala baviti sportom kilogrami su se počeli nakupljati. 
 

Zaljubili su se i zajedno uspjeli pobijediti kilograme. Danas drugima pomažu u tome, a za News. com. au otkrili su neke savjete za lakši gubitak kilograma:
 
Nemojte slijediti trendove

Pratite dugoročni plan

Ne treniraj sam

Dopustite si pogreške

Iskustvo je najbolji učitelj

Vaš mentalno stanje je važno

Znajte zašto želite izgubiti težinu
 
Jednostavno je najbolji način - zdrava prehrana i dobar plan vježbi.
 
 

Pročitajte više