Zbog objave o koronavirusu PETA je postala predmet ismijavanja na internetu

Foto: Twitter

PANIKA zbog koronavirusa zavladala je svijetom, a čini se kako su tu situaciju određene udruge odlučile iskoristiti za promicanje vlastitih ideja. Međunarodna udruga za zaštitu životinja PETA postala je meta internetskih trolova nakon što je na Twitteru objavila da je ime smrtonosnog virusa zapravo anagram riječi karnivorus, što u prijevodu znači mesožder.

"Slučajnost? Mi mislimo da nije! Znanstvenici vjeruju da je zaraza koronavirusom došla upravo zbog jedenja životinjskog mesa", napisala je PETA u objavi.

Nije dugo trebalo da se internetom prošire šale na račun PETA-ine izjave.

"PETA  na talijanskom označava treće lice jednine za glagol prdnuti. Slučajnost? Ja mislim da nije", "PETA je anagram za PATE (pašteta)", "Koronavirus je zapravo anagram za various corn što označava različitost kukuruza", "PETA je u Španjolskoj sleng za marihuanu", "Kao veganki, gadi mi se ova idiotska objava", "Čovjek treba vjerovati da je zemlja ravna ploča ili biti vegan",samo su neki od posprdnih komentara.

Znanstvenici su pojasnili da je uistinu moguće da su izvor koronavirusa zaražene životinje poput zmija i šišmiša, koje se u Kini, odakle je virus i potekao, smatraju poslasticom.

Pročitajte više