Zbog pomicanja sata unatrag, današnji dan proglašen najneproduktivnijim u godini

DEPRESIJA, umor, pospanost, manjak koncentracije - samo su neki od simptoma koje ćemo danas osjećati, barem ako je vjerovati istraživačima koji su današnji dan proglasili najneproduktivnijim u godini. Naime, zbog pomicanja sata za jedan sat unatrag, odnosno dužih noći i kraćih dana, produktivnost zaposlenika na svim područjima bi danas mogla pasti za čak 50 posto.

"Mnogi se ljudi osjećaju potišteno kada se dani skraćuju, no dio njih imat će poteškoća s nedostatkom motivacije, umorom i depresijom. No, nije posao jedini koji pati već će se zimska melankolija osjetiti na svim područjima vašeg života. Utjecat će na libido i veze, ako i na društveni život jer vas čini osjetljivijima", objasnio je dr. Christian Jessen ovaj prirodni poremećaj.

Ankete koje su provedene prošle godine na isti dan, ponedjeljak, pokazale su da pomicanje sata itekako utječe na našu produktivnost. Čak 14 posto ispitanika priznali je da su bili iznimno neproduktivni zbog čega su dobili i opomenu šefa, a 8 posto ispitanih osoba otkrilo je da nisu niti otišli na posao već su javili da su bolesni.

Pročitajte više