Zeleno svijetlo za Mercedes CLS

ZVIJEZDA Frankfurta, Mercedesov koncept CLS ide u serijsku proizvodnju. Velik interes publike i pozitivne kritike još su jednom kumovale ubrzanom razvoju modela, koji će se na cestama širom Europe pojaviti do kraja iduće godine.

Koncept sportskog coupea koji nudi komfor poslovne limuzine pobudio je veliko zanimanje i natjerao Mercedesove čelnike da odmah krenu u daljnji razvoj modela. Mercedes će s ovim modelom otvoriti potpuno novi segment u gornjoj klasi i potvrditi se kao proizvođač s najvećom gamom modela visoke klase.

CLS će motorizaciju i najnovija tehnička dostignuća dijeliti s ostalim Mercedesovim uzdanicama, a koncepcijom će se smjestiti između E klase i klasičnog coupea. To potvrđuju i gabariti vozila koji redom glase 4.931 mm, 1851 mm i 1.391 mm. Ako to usporedimo s E klasom, s kojom dijeli platformu, CLS je 115 mm dulji, 52 mm širi i čak 45 mm niži.

Koncept izložen u Frankfurtu je pokretao V6 Biturbo dizelski agregat maksimalne snage 265 K i okretnog momenta od čak 560 Nm. Dovoljno za sportske performanse dostojne većine benzinaca. Ubrzanje do 100 km/h traje 6.4 sekunde, a maksimalna brzina je elektronski ograničena na 250 km/h. Pri tome treba imati na umu da prosječna potrošnja iznosi svega 7.5 l/100 km.

>> Frankfurt Motor Show: Mercedes-Benz Vision CLS  

Pročitajte više