Znate li što se događa s vašim penisom dok starite?

Screenshot: YouTube

STARENJE ima svoje prednosti, no tjelesne promjene nisu jedna od njih. Dok vi postajete mudriji i shvaćate smisao života, vaš penis prolazi kroz neke promjene koje vam se nikako neće svidjeti.

Brian Steixner, stručnjak za zdravlje muškaraca, za Men's Health otkrio je što se sve događa s vašim penisom dok starite.

1. Opuštanje

Vaš skrotum će postajati sve opušteniji kako starite, zbog gubitka mišićne mase. Najgori mogući scenarij je da vam odlazak na WC postane noćna mora jer vam mošnje dotiču vodu u školjci kada sjednete.

2. Smanjivanje

Loša vijest, dečki. Vaš penis se stalno smanjuje tijekom starenja. To se događa jer vaše tijelo gubi kolagen. Jedino što možete učiniti po ovom pitanju je da pazite na kilažu kako vam se penis ne bi dodatno "izgubio" pod naslagama masnog tkiva.

3. Savijanje

Tijekom starenja na vašem penisu stvarat će se tkivo nalik na ožiljke koje nastaje zbog bezopasnih traume tijekom seksa ili bavljenja sportom. Neće se stvarati ravnomjerno na obje strane, što će vjerojatno malo zakriviti vaš penis.

4. Erektilna disfunkcija

To je posljedica gubitka krvi, a najbolji način da to izbjegnete je tjelovježba i zdrava prehrana. "Poznajem 90-godišnjake koji još uvijek mogu postići erekciju jer su brinuli o svom zdravlju", utješan je Steixner.

5. Rak

Što ste stariji to postajete skloniji raku prostate i testisa. No, postoji rizik i od raka kože na penisu. Steixner zato preporučuje izbjegavanje solarija te redovitu higijenu.

Pročitajte više