Evo kako bebu naučiti da sigurno silazi s kauča na pod

Foto: Pexels

BEBE i mala djeca vole istraživati i penjati se po namještaju. Kako rastu, tako postaju sve samostalnija, a to može biti noćna mora za roditelje koji moraju motriti svaki njihov korak i trčati uokolo za njima kako se ne bi ozlijedila.

Zato je jedna mama na svojoj Instagram stranici pokazala kako bebe od najranije dobi naučiti da sigurno silaze s kauča, fotelja ili drugih komada namještaja.

"Znam da stepenice i namještaj mogu biti neugodni. Često ih izbjegavamo jer se bojimo incidenata. Ali što ako umjesto toga učimo bebe kako da budu sigurne čim postanu mobilne", napisala je na početku svoje objave. 

Potom je demonstrirala kako pomaže kćerkici da siđe s kauča. Rotira je na trbuh kako bi se sigurno, odnosno na noge, dočekala na podu.

"Čim se dijete počne kretati, naučite ga da se okrene na trbuh i tako spusti niz namještaj. To možete primijeniti i na stepenice", pojasnila je. 

Brojni roditelji su pohvalili njenu ideju.

"Moje dijete je na teži način naučilo da ne smije bilo kako silaziti s namještaja", "Zbog tvog videa sam to počela prakticirati s kćeri. Ljude je zadivilo koliko je brzo savladala silaženje s namještaja i stepenica - uz nadzor, naravno", komentirale su neke mame. 

Pročitajte više