Kći otkrila srceparajući razlog zašto njezin tata kasnije večera, prizor je dirljiv

Screenshot: TikTok

Obiteljska večera tradicija je koju mnogi slijede diljem svijeta. No, djevojka Sarah otkrila je da njezin otac voli večerati sam. To joj je oduvijek bilo čudno, no u jednom trenutku shvatila je zašto to radi.

Na TikToku je objavila video u kojem njezin otac sam sjedi za stolom. Zatim se kamera okreće i pokazuje da večera ispod portreta svojih roditelja.

"Pitam se zašto moj tata voli biti s nama za stolom, ali večera kasnije sam za svojim stolom. Danju je glava obitelji, a tijekom večere dijete svojih roditelja", napisala je.

@sarah_xsms head of the family during the day but their little boy at dinner #desi #bengali #browntiktok #indian #pakistani ♬ someday i'll get it - Alek Olsen

Mnogi su komentirali koliko je video potresan i dirljiv, a jedan korisnik napisao je: "Svi samo prolazimo kroz život. Ovo je prekrasno."

"Prečesto zaboravljamo da su i naši roditelji nekada bili djeca", dodala je druga osoba.

"Kad god izađem iz ureda, poželim laku noć svom tati. Njegova fotografija je na jednoj od polica. Na njegov rođendan uvijek popijem piće ili čašu viskija i ostavim bocu kraj njegove fotografije preko noći. Nedostaje mi moj tata", komentirala je treća.

Obiteljski obroci mogu poboljšati komunikaciju između članova obitelji

Istraživanja pokazuju da jedenje u krugu obitelji ima mnoge dobrobiti za fizičko i mentalno zdravlje te da je dobar način za nadoknadu i povezivanje nakon napornog dana.

Studija iz 2018. objavljena u JAMA Network Open otkrila je da je jedenje obroka s članovima obitelji povezano s boljom prehranom u cjelini, osobito među adolescentima. Tinejdžeri koji jedu s obitelji vjerojatno će konzumirati više voća i povrća, a manje brze hrane i slatkih napitaka.

Zasebno istraživanje Američkog zdravstvenog udruženja iz 2022. pokazalo je da je 91 posto roditelja izjavilo kako su njihove obitelji bile znatno manje pod stresom kada su zajedno ručale ili večerale.

Dakle, dokazano je da obiteljski obroci mogu poboljšati komunikaciju između članova obitelji i pomoći djeci da razviju društvene vještine. Također, mogu pružiti stabilnost djeci dajući im fiksnu rutinu svaki dan, bez obzira na to koliko su užurbani ili zauzeti njihovi rasporedi.

Pročitajte više