Ovo je svijet kakav treba biti, svijet kojem trebamo stremiti

Foto: Facebook

"DVIJE djevojčice nerazdvojne u svojoj mladosti, i dvije djevojke jednako nerazdvojne kao i u mladosti. To je način na koji želim svijetu da funkcionira. To je svijet u kojem želim živjeti.", napisao je to tata Frank Somerville, otac svoje posvojene miljenice Kendall, na slici lijevo - u zagrljaju njene najbolje prijateljice s kojom je dijeli tek dva tjedna razlika po rođenju. 

"Još od malih nogu njih su dvije kao prst i nokat, a ako što vidite, to iskreno prijateljstvo traje i danas. A iako postoji gomilu slika njih dvije, nešto mi se neobjašnjivo dogodi svaki put kada ih gledam. Jednostavno, gledam njih, ali mi se misli vraćaju na Martina Luthera Kinga i njegov slavni govor "I have a dream. Sanjam da će jednoga dana mali crni dječaci i djevojčice moći ukrstiti svoje ruke s bijelim dječacima i djevojčicama, kao sestre, kao braća... I have a dream!"

Nastavio je svoj tijek misli te dodao i ovo: "Svi smo dio istog svijeta. Svi smo mi ljudi, a boja naše kože - što ona znači? Ništa. Baš nikakvu razliku. To je svijet u kojem želim živjeti!", napisao je, uz napomenu da je i sam svjestan kako će ovaj post netko sigurno krivo protumačiti, no njegov je cilj bio samo jedan - možemo mi pričati da smo tolerantni prema drugima, ali nažalost - ne doživljavaju svi svijet isto. I zato ovakve male priče moraju biti češće ispričane. Češće spomenute. Češće pokazane. 

No unatoč njegovim namjerama bilo je i onih koji su ga odmah napali jer je u svom dirljivom postu pojasnio koja je zapravo od njih dvije njegova kćer. Kendall je naime posvojena, a sam Frank je bijelac pa da ne bi bilo zabune pod fotografijom joj je objasnio da je njegova kćer lijevo - crnkinja. I na tu se obrušili oni koji su u ovoj fotografiji zapravo vidjeli "zlo". 

Svoju si kćer nazvao crnom, a nama prodaješ priču o toleranciji. Ona je puno više od svoje boje kože, zašto to nisi spomenuo? Da je lijepa, pametna. Slavi to, bez da nama neznancima moraš objašnjavati išta više od toga!". 

<<<Nevina izjava ovog mališe krije toliko istine u sebi, iako ćete se i vi njoj smijati<<<<

I tako su, baš s tim komentarima, pokazali da svijet očito još uvijek nije spreman prihvatiti - jer uvijek postoje i oni koji će imati što za reći. Negativno. I tu tolerancija kojoj stremimo opet zapravo pada u vodu. 

 

 

Pročitajte više