Ovo su aktivnosti koje djeca žele raditi s mamama i tatama

Foto: 123RF

DJECI je važnije vrijeme koje s njima provodite nego darovi kojima ih obasipate. Iako zvuči kao kliše, da je to točno potvrđuje istraživanje koje je proveo jedan američki lanac restorana. 

Čak 73 posto djece u dobi od šest do 17 godina izjavilo je da želi provoditi više vremena s roditeljima. Istraživanjem je utvrđeno i koje aktivnosti djeca žele raditi s roditeljima i obrnuto. 

Odlazak na plažu ili bazen

Rijetko koje dijete odbit će odlazak na plažu ili bazen. Obiteljski odmor idealna je prilika da ugasite mobitele i skrenete misli s posla, a djeca to primjećuju. 

Izleti u zoološki vrt, muzej ili zabavni park

Djeca nikad neće reći ne muzeju, zoološkom ili zabavnom parku. Ove aktivnosti u kojima im društvo prave roditelji na drugom su mjestu dječjih želja. 

Sportske aktivnosti u parku

Ključ je otkriti što usrećuje dijete i što mu je zabavno. Od tjelesne aktivnosti koristi imaju i djeca i roditelji. 

Jedenje s obitelji

Aktivnosti koje uključuju hranu se nalaze u tri najpoželjnije među djecom, ali i roditelji su ih naveli na svojim listama. Zajedničko kuhanje i konzumiranje obroka veseli obje strane.

Osim navedenog, djeca su izdvojila i odlaske u kino, u šoping i na koncerte, kampiranje, igranje video i društvenih igara, crtanje, pisanje domaće zadaće uz pomoć roditelja, kao i druženje u automobilu na putu do škola, izvannastavnih aktivnosti i slično.

Pročitajte više