Anina seksi kuhinja: Lazanje s tikvicama i čokoladna torta s narančom

Foto: Filip Dizdar

DRAGE naše Rouge kuharice, ovaj vikend smo za vas pripremile ukusne lazanje s tikvicama i sirom te brzu i laganu tortu s čokoladom i sokom od naranče. Uživajte u receptima koje smo odabrali za vas i dobar tek!

Lazanje s tikvicama
 
Potrebno:
500 g tikvica 
50 g maslaca  
12 listova lazanja 
100 g gorgonzole 
100 g mozzarelle 
20 g parmezana 
 
Za umak bešamel:
 
50 g maslaca 
50 g oštrog brašna 
1 l mlijeka 
 
Priprema:
 
Tikvice operite i narežite na tanke ploške. Popecite ih na maslacu i začinite po želji. Napravite bešamel tako da na maslac stavite brašno te postupno dolijevate toplo mlijeko uz neprestano miješanje dok ne dobijete gustu i glatku smjesu. Na kraju posolite, popaprite ili dodajte muškatnog oraščića po želji.  Na dno lima stavite malo bešamela, a zatim složite red lazanja, po njima rasporedite bešamel, tikvice te narezanu mozzarellu i gorgonzolu. Ponovite postupak dok vam  ne nestane sastojaka tako da  na zadnji list lazanja stavite bešamel, naribani sir i parmezan. Pecite oko 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 220°C. 
 
Čokoladna torta s narančom
 
Potrebno:
 
8 jaja 
250 g čokolade u prahu 
250 g mljevenih oraha 
7 žlica šećera 
dvije naranče 
 
Priprema:
 
Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke i 6 žlica šećera umutite pjenasto, dodajte čokoladu u prahu, orahe i naribanu koricu naranče. Umutite bjelanjke s dvije žlice šećera u čvrsti snijeg te dodajte prvoj smjesi lagano miješajući. Smjesu stavite u kalup na papir za pečenje i pecite 45 minuta na 200°C. Tortu ohladite i prelijte cijeđenim sokom od naranče te premažite šlagom ili čokoladnom glazurom po želji.

Pssst! Ana nosi crni kompletić by Lisca!