Anina seksi kuhinja: Rezanci s bademima i desert s voćem i pistacijama
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Filip Dizdar
DRAGE naše Rouge kuharice, ovu subotu smo za vas pripremile zelene rezance sa sirom i bademima te ukusan hladni desert od voća i pistacija. Ako još nemate ideje za vikend ručak inspirirajte se našim odabirom. Dobar tek!
Rezanci s bademima
Potrebno:
400 g špinata
350 g špageta
100 ml vode
100 g kravlje skute
50 g parmezana
režanj češnjaka
50 g badema
maslinovo ulje
žlica maslaca
Priprema:
Operite i očistite špinat te ostavite da se kratko ocijedi. Bademe polijte vrućom vodom i ostavite da stoje u vodi 10 minuta. Zarežite im kožicu na vrhu i odstranite je, a zatim zdrobite bademe. Jedan režanj češnjaka stavite na maslinovo ulje i maslac te dodajte špinat i pustite ga par minuta da uvene na vatri. Izvadite češnjak i špinat te ih štapnim mikserom izmiksajte sa 100 ml vode. Dodajte skutu i parmezan te miksajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Dodajte polovicu zdrobljenih badema i sve dobro promiješajte. Skuhane špagete pomiješajte s umakom i servirajte na tanjure. Dekorirajte ostatkom badema.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Desert s voćem i pistacijama
Potrebno:
4 jaja
200 g šećera
500 ml slatkog vrhnja
prstohvat soli
Tekst se nastavlja ispod oglasa
250 g šumskog voće (odleđeno)
50 g pistacija
korica limuna
Priprema:
Na pari izmiksajte jaja sa šećerom, vanilijom i limunovom koricom. Kad se šećer otopi i smjesa zagrije, maknite s vatre i miksajte dok se smjesa ne ohladi. Slatko vrhnje istucite u šlag. Povežite obje smjese, umiješajte zdrobljeno šumsko voće i pistacije. Nalijte u kalup i smrznite. Izvadite iz zamrzivača dvadesetak minuta prije posluživanja.
Pssst! Ana nosi samo najbolje i to iz Liscine kolekcije!
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
Učitavanje komentara
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati